Суд переніс засідання за позовом Портнова проти Шабуніна та 24 каналу

Суд переніс засідання за позовом Портнова проти Шабуніна та 24 каналу

13 Травня 2020
1839

Суд переніс засідання за позовом Портнова проти Шабуніна та 24 каналу

1839
Андрій Портнов вимагає спростувати інформацію про існування та закриття проти нього провадження про незаконне збагачення на суму 26 мільйонів гривень.
Суд переніс засідання за позовом Портнова проти Шабуніна та 24 каналу
Суд переніс засідання за позовом Портнова проти Шабуніна та 24 каналу

Печерський районний суд Києва переніс засідання за позовом Андрія Портнова проти голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, Генеральної прокуратури України та 24 каналу (ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс»), яке було заплановане на 12 травня. Судове засідання перенесли на 25 червня. Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив адвокат Центру протидії корупції Олександр Литвин.

Клопотання про перенесення засідання подали представники Віталія Шабуніна та 24 каналу. «Ми не проти, тому що карантин. А проводити в режимі відео-конференції не хотілося б, бо фізична присутність важлива», – сказав пан Литвин.

Андрій Протонов вимагає визнати недостовірною інформацію, озвучену в ефірі 24 каналу. Він також просить канал надати час для спростування цієї інформації. «Позов стосується того, що 14 червня 2019 року в ефірі телеканалу "24" у програмі "Право на гідність" було поширену недостовірну інформацію, а саме: про існування та подальше закриття щодо позивача, Андрія Портнова, кримінального провадження про незаконне збагачення на суму 26 мільйонів гривень», – розповів адвокат Центру протидії корупції.  

Він додав, що в позові не йдеться про спростуванням конкретної цитати. «Вони хочуть, щоб ми спростували сам факт існування кримінальної справи. Насправді справа існувала. Так, Портнову там не вручили підозру, йому не оголошували обвинувальний акт. У словах чи твердженнях Шабуніна й не йшлося, що Портнов підозрюваний чи ні. Мова йшла про кримінальне провадження щодо такої-то людини. І по цьому факту, якщо б його визнали винними, було б можливо грошове стягнення», – пояснив юрист.

За цим позовом суд уже провів підготовче судове засідання, однак через карантин ще не перейшов до розгляду по суті. За словами пана Литвина, загалом слухання переносили не часто й неявок не було.

Нагадаємо, Андрій Портнов, ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, подав до суду позов проти голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, Генеральної прокуратури України та 24 каналу (ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс»). Він подав до суду позов про «захист честі, гідності та ділової репутації». Позовна заява надійшла в Печерський районний суд Києва 8 липня.

Фото: Цензор.НЕТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1839
Читайте також
25.04.2020 13:30
Дмитрий Шерембей
для «Детектора медіа»
2 069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду