Портнов подав до ДБР заяву проти Порошенка щодо «злочинного заволодіння» Прямим каналом

Портнов подав до ДБР заяву проти Порошенка щодо «злочинного заволодіння» Прямим каналом

26 Травня 2019
3542
26 Травня 2019
15:12

Портнов подав до ДБР заяву проти Порошенка щодо «злочинного заволодіння» Прямим каналом

3542
Екс-заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов після поверенння до України подав до Державного бюро розслідувань уже третю заяву, в якій фігурує Петро Порошенко.
Портнов подав до ДБР заяву проти Порошенка щодо «злочинного заволодіння» Прямим каналом
Портнов подав до ДБР заяву проти Порошенка щодо «злочинного заволодіння» Прямим каналом

Зокрема, у новій заяві Андрій Портнов звинувачує Петра Порошенка в тому, що той у складі злочинної групи нібито заволодів Прямим каналом. Про подання заяви Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Зареєстрував у Державному бюро розслідувань третю заяву про відмивання коштів, легалізацію незаконних доходів і несплату податків колишнім президентом Порошенком, який у складі організованої злочинної групи заволодів телеканалом "Прямий", оформивши його на офшорну компанію, яка фіктивно належала колишньому члену Партії Регіонів [Володимиру] Макеєнку», - повідомив він.

Нагадаємо, 20 березня 2017 року стало відомо, що політик Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишилося у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишився Олександр Бутко.

Водночас колишній власник телеканалу Tonis Володимир Костерін вважає, що свого часу телеканал у нього незаконно відібрали на користь Олександра Януковича. Юридичні радники пана Костеріна розповіли «Детектору медіа» подробиці тієї старої історії та свою думку про те, що з каналом відбувається тепер.

3 травня з єдиного державного реєстру стало відомо, що Володимир Макеєнко став одноосібним власником ТОВ «Телеканал “Тоніс”» зі статутним капіталом розміром 16 млн 731 тис. 250 грн. Генеральним директором каналу залишається Олександр Бутко.

20 липня 2017 року стало відомо, що на базі телеканалу Tonis запускається інформаційний канал під назвою «Прямий».

У грудні 2017 року Прямий канал змінив назву юридичної особи - з ТОВ «Телеканал “Тоніс”» на ТОВ «Телеканал “Прямий”» - і структуру власності.

Безпосереднім власником телеканалу замість політика і бізнесмена Володимира Макеєнка стала кіпрська компанія «Парлімо трейдінг лімітед», а статутний фонд збільшився з 16 млн 731 тис. 250 грн до 40 млн грн. Попри появу в структурі власності кіпрської компанії кінцевим бенефіціарним власником телеканалу в єдиному державному реєстрі зазначений Володимир Макеєнко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3542
Читайте також
05.12.2017 18:22
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду