ДБР повідомило, що таки проводить слідчі дії на Прямому каналі

ДБР повідомило, що таки проводить слідчі дії на Прямому каналі

1 Липня 2019
4147

ДБР повідомило, що таки проводить слідчі дії на Прямому каналі

4147
Раніше речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова у коментарі Прямому каналу заявила, що відомство не проводило жодних слідчих дій на каналі.
ДБР повідомило, що таки проводить слідчі дії на Прямому каналі
ДБР повідомило, що таки проводить слідчі дії на Прямому каналі

Однак про те, що відомство проводить слідчі дії, повідомляється на сторінці ДБР у Facebook.

«У зв’язку зі значним суспільним резонансом повідомляємо наступне. Державним бюро розслідувань сьогодні проводяться слідчі дії в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо купівлі-продажу телеканалу "Прямий". Їх конкретизація наразі неможлива, зважаючи на таємницю досудового розслідування. Наголошуємо, що всі слідчі дії в кримінальному провадженні проводяться виключно в межах чинного законодавства», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 липня речниця ДБР Анжеліка Іванова у коментарі Прямому каналу заявила, що «сьогодні слідчими ДБР не проводилось ані виємок документів, ані обшуків, ані інших дій щодо доступів до документів чи речей. Сьогодні їх (слідчих, – ДМ) там не було».

Передувало цьому те, що колишній заступник голови Адміністрації президента часів Януковича – Андрій Портнов написав у своєму Telegram-каналі, що на Прямому каналі нібито «проходить санкціонована судом виїмка документів у справі про відмивання коштів та легалізації акцій телеканалу через кіпрську компанію». Крім того, інформаційне агентство «Українські новини» опублікувало відповідну інформацію з посиланням на джерела. Низка ЗМІ поширила це повідомлення.

Нагадаємо, у травні 2019 року ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов після поверенння до України подав до Державного бюро розслідувань уже третю заяву, у якій фігурує Петро Порошенко. Зокрема, у новій заяві Андрій Портнов звинуватив Петра Порошенка в тому, що той нібито в складі злочинної групи нібито заволодів Прямим каналом. 21 червня правоохоронці відкрили кримінальне провадження, у рамках якого мають оцінити заяви Андрія Портнова, які він подав до Державного бюро розслідувань, про нібито скоєння злочинів п'ятим президентом України.

24 червня відбулися збори колективу Прямого каналу з власником Володимиром Макеєнком, на яких були присутні п'ятий президент України Петро Порошенко та народна депутатка Вікторія Сюмар. Під час зустрічі пан Макеєнко представив колективу телеведучу Світлану Орловську в якості нової очільниці Прямого каналу. Вона підтвердила «Детектору медіа», що 24 червня на зборах колективу Прямого каналу її представили як нового керівника телекомпанії.

Вікторія Сюмар пояснила присутність Петра Порошенка на зборах тим, що він отримає опціон на купівлю Прямого каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4147
Читайте також
10.07.2019 13:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10 359
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман
1731 дн. тому
Ух ты, прямо рассадник лжи. Стесняюсь спросить: Слабо привести пару примеров этой самой лжи?
Виктория
1732 дн. тому
Закрыть этот рассадник лжи и злости-,.Прямой,.(Кривой в народе) навсегда,чтобы и воспоминания о нем не было.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду