Власник Прямого каналу повернувся в Україну

Власник Прямого каналу повернувся в Україну

7 Листопада 2019
10619
7 Листопада 2019
23:25

Власник Прямого каналу повернувся в Україну

10619
Володимир Макеєнко, у якого сьогодні пройшов обшук, поки що не бачив жодного документу по справі.
Власник Прямого каналу повернувся в Україну
Власник Прямого каналу повернувся в Україну

 «Я не в матеріалі, я не бачив ні паперів, ні постанови суду», - сказав він «Детектору медіа» при проходженні митного контролю. Він також не знає обставин, при яких було проведено обшук у нього вдома. Макеєнко додав, що завтра, можливо, дасть прес-конференцію - після ознайомлення з документами. У той же час, Матвій Ганапольський розповів «ДМ», що завтра вранці в ефірі Прямого Макеєнко розповість про ситуацію на каналі.  Раніше він повідомив 5-ому каналу, що на три дні виїхав з дитиною за кордон. Джерело «ДМ» повідомляє, що Макеєнко перебував в Ізраїлі.

Як повідомляє 5 канал, пан Макеєнко сказав, що покупку каналу супроводжували юристи та аудитори. «Немає збитків і держави посередині. Якщо мова йде про нібито несплачені податки — хто б це робив? По-друге, це чия справа? Податкової? До чого тут ДБР?», — додав він.

Як писав ДМ, Державне бюро розслідувань 7 листопада провело обшук у власника Прямого каналу Володимира Макеєнка. Слідчі дії провадяться «у рамках досудового розслідування кримінально провадження щодо операцій купівлі-продажу каналу "Прямий"». 

Нагадаємо, п'ятий Президент України Петро Порошенко 12 серпня прийшов у Державне бюро розслідувань на допит у кримінальному провадження про можливе ухилення від сплати податків під час купівлі ТОВ «Телеканал "Прямий"», у якому він проходить як свідок. Після допиту він заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу, ініціатором якої є Андрій Портнов. За словами Петра Порошенка, понад три місяці ДБР робить спробу «тероризувати журналістів». Він також заявив, що готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на Прямому каналі.

Андрій Портнов, своєю чергою, зазначив, що про утиски свободи слова не йдеться, бо провадження стосується акцій Прямого каналу. Сьогодні Прямий канал провів марафон, в якому журналісти та ведучі каналу назвали обшук у його власника саме «наступом на свободу слова».

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10619
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач
1630 дн. тому
Що міг ховати удома власник телеканалу, який такий документ про податки? Хто такий Портнов, від Путіна керує ДБР? Чому лише у власників Прямого обшуки, проросійські пропагандиські канали чесно податки на армію сплатили?
тоня
1631 дн. тому
ДО чого тут демократія.рейд.захват..якщо у вас пани все чесно чого хвилюватися.5 років війни...украінці виживають.і т.д.а дехто збагачується. і народ ви згадуєте як потрібен захист..і який тут"наступ на свободу слова"=не відповідає дійсності.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду