YouTube вимагає від UATV видалити відео про обшуки кримчан

YouTube вимагає від UATV видалити відео про обшуки кримчан

30 Липня 2019
5375
30 Липня 2019
19:35

YouTube вимагає від UATV видалити відео про обшуки кримчан

5375
Компанія YouTube повідомила редакції UATV, що Google може заблокувати інтерв’ю з керівником інформаційного офісу «Хізб ут-Тахрір» в Україні Фазилом Амзаєвим, яке було опубліковано в 2017 році, через повідомлення Роскомнагляду.
YouTube вимагає від UATV видалити відео про обшуки кримчан
YouTube вимагає від UATV видалити відео про обшуки кримчан

Про це йдеться на сайті каналу іномовлення UATV.

Так, в інтерв’ю UATV Фазил Амзаєв розповів про чергові обшуки й арешти в Криму, про те, як ФСБ переслідує кримських татар, і чи можна було тоді сподіватися на звільнення 48 політв’язнів з Криму.

«Наша організація “Хізб ут-Тахрір” діє 60 років. Діяльністю є ідеологічна та політична робота. Ми, ґрунтуючись на ісламських цінностях, заперечуємо будь-які форми насильства, і це не просто слова, а й практика, яка підтверджується багаторічною роботою в усьому світі. Росія – єдина країна, яка нас заборонила, вважаючи терористичним угрупованням», – заявив керівник інформаційного офісу «Хізб ут-Тахрір» в Україні.

Також він розповів про методи російських силовиків, які вони застосовують до населення Криму, влаштовуючи обшуки й арешти.

У листі редакції UATV компанія YouTube повідомила про звернення від Федеральної служби з нагляду в сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) про те, що наведені нижче матеріали порушують Федеральний закон РФ №149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології і про захисту інформації».

«Роскомнагляд додав наступну URL-адресу до списку заборонених матеріалів… Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути змушена заблокувати його», – наголошується в листі.

Канал UATV письмово поінформував YouTube про те, що відео не містить забороненої символіки, закликів до порушення законів або до масових заворушень. В ефірі телеканалу ведучий і керівник інформаційного офісу «Хізб ут-Тахрір» в Україні інформували глядачів про кримінальні справи, порушені російськими слідчими проти громадян України, котрі проживають на території незаконно анексованого Криму, та яких підозрюють у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, Європейський парламент закликав владу РФ без подальших зволікань та без додаткових умов звільнити всіх незаконно та свавільно затриманих українських громадян, які знаходяться як в Росії та на тимчасово окупованих територіях України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5375
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду