У резолюції Європарламенту від РФ вимагають звільнити Сущенка, Сенцова та інших політв'язнів

У резолюції Європарламенту від РФ вимагають звільнити Сущенка, Сенцова та інших політв'язнів

18 Липня 2019
1235

У резолюції Європарламенту від РФ вимагають звільнити Сущенка, Сенцова та інших політв'язнів

1235
Європейський парламент оприлюднив повний текст резолюції за підсумками слухань щодо політичних в’язнів у Росії.
У резолюції Європарламенту від РФ вимагають звільнити Сущенка, Сенцова та інших політв'язнів
У резолюції Європарламенту від РФ вимагають звільнити Сущенка, Сенцова та інших політв'язнів

Відповідний текст оприлюднено на сайті Європейського парламенту, пише «Укрінформ».

Так, Європейський парламент закликав владу РФ без подальших зволікань та без додаткових умов звільнити всіх незаконно та свавільно затриманих українських громадян, які знаходяться як в Росії та на тимчасово окупованих територіях України.

У додатку перераховуються імена політв'язнів, про яких йде мова: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чурлія, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Валентина Виговського, Юрія Прімова, Рустема Віатова, Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфулаєва, Віктора Шура, Андрія Коломійця, Романа Сущенка, Павла Гриба, Олексія Сизоновича, Енвера Мамутова, Рустема Абітарова, Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова, Генадія Лімешко та інших. Усього наведено 130 імен українських політв’язнів і зазначається, що цей перелік не є остаточним.

Європарламент вимагає від Росії негайно звільнити кримських татар, які були затримані під час мирної демонстрації на Красній площі 10 липня, всіх ув’язнених українських громадян, проти яких висунуті політично мотивовані звинувачення, а також 24 членів екіпажів захоплених українських кораблів. Депутати підкреслили, що Міжнародний морський трибунал наказав РФ звільнити захоплені кораблі та їхні екіпажі негайно та безумовно, тому висунуті Росією «умови» для звільнення кораблів та моряків є очевидним порушенням наказу суду.

Окремим пунктом постанови Європарламенту позначена вимога до Росії оприлюднити повний перелік ув’язнених, що утримуються на окупованих територіях України у Донецькій та Луганській областях та створити умови для їх контакту з родинами і адвокатами. Росію закликали забезпечити доступ на окуповані території України для представників міжнародних міжурядових організацій, зокрема, ООН, ОБСЄ, Ради Європи, а також для гуманітарних та правозахисних організацій.

Депутати також закликали міжнародне співтовариство посилити тиск з метою звільнення всіх політичних в’язнів, які нині утримуються на окупованих Росією територіях.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

Українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

У січні 2019 року Сущенка вперше відвідали у колонії в Кіровській області донька Юлія та дружина Анжела. Вдруге вони відвідали його у червні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1235
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
news
1714 дн. тому
А тим часом... В Шостці напали на волонтерів, які роздавали агітаційну газету Інцидент трапився після обіду по вул. Свемівська, 10. Двоє молодих хлопців роздавали агітаційну газету «Не мовчи», яка агітує за кандидата в народні депутати України Артема Семеніхіна. http://www.shostka-news.com/v-shosttsi-napali-na-volonteriv-yaki-rozdavali-agitatsijnu-gazetu/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду