Телеканал іномовлення UATV відкриє корпункт у Вашингтоні

Телеканал іномовлення UATV відкриє корпункт у Вашингтоні

6 Серпня 2019
2305
6 Серпня 2019
18:00

Телеканал іномовлення UATV відкриє корпункт у Вашингтоні

2305
UATV також переніс свій турецький корпункт з Анкари до Стамбулу.
Телеканал іномовлення UATV відкриє корпункт у Вашингтоні
Телеканал іномовлення UATV відкриє корпункт у Вашингтоні

Телеканал іномовлення України UATV 8 серпня офіційно запустить в роботу власний кореспондентський пункт у Вашингтоні.  Про це повідомляється на сайті UATV.

Зазначається, що це буде вже третій закордонний корпункт каналу, уже працюють корпункт у Стамбулі та Варшаві.

«Корпункт у Вашингтоні – перший на іншому континенті, і це дуже мотивує. Вашингтон – центр політичного життя США, місто, де приймаються рішення, які впливають на весь світ і на Україну, зокрема. Будемо розповідати про те, як живуть українці в Сполучених Штатах, чого досягають і як борються за те, що вважають важливим для своєї рідної країни», – розповіла начальниця відділу міжнародної інформації каналу Варвара Міранкова.

За її словами, Вашингтон був одним із пріоритетних кореспондентських пунктів для каналу. Корпункт у Вашингтоні буде спільним з українським інформаційним агентством «Укрінформ», так само, як в Польщі.

«У Вашингтоні в нас дуже сильна команда – оператор з величезним досвідом роботи на одному з найбільших українських телеканалів і кореспондент "Укрінформу", який вже кілька років живе в США і пише для інформагентства. Тому чекаємо ексклюзивних, якісних і не поверхневих матеріалів в нашому ефірі», – зауважила пані Міранкова.

Крім того, телеканал UATV переніс свій турецький корпункт з Анкари до Стамбулу.

«Ідея відкрити корпункт саме в Стамбулі обговорювалася з самого початку. Але стартувати вирішили зі столиці – Анкари. Ми пропрацювали там півроку, відзняли масу цікавих сюжетів, і в червні повернулися до питання переїзду в Стамбул. Від Анкари ми вже взяли все в плані нових тем і героїв, тому я була дуже рада, коли корпункт нарешті дозволили перенести до Стамбула – це справжнє серце Туреччини, місто, в якому завжди кипить життя», – сказала начальниця відділу міжнародної інформації каналу.

Вона додала, що в Стамбулі до оператора UATV приєднався і журналіст.

«Знімальна група трохи нестандартна: дівчина-оператор – Едіє, і хлопець-кореспондент – Джафер. Вони обидва – кримчани, вчилися в Туреччині. Знають кримськотатарську, турецьку, англійську, російську та українську. Це дуже добре, адже Стамбул – багатонаціональне місто, і з кожним його мешканцем ми можемо говорити зрозумілою для нього мовою. Буде багато нових тем та історій, це надихає», – повідомила Варвара Міранкова.

Нагадаємо, 29 грудня 2018 року канал іномовлення UATV повідомив про відкриття першого власного кореспондентського пункту за кордоном. Корпункт створено у Варшаві (Польща) спільно з українським інформаційним агентством «Укрінформ».

Фото: pixabay.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2305
Читайте також
04.10.2019 17:25
«Детектор медіа»
1 203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду