Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов проти Олександра Ткаченка (ДОПОВНЕНО)

Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов проти Олександра Ткаченка (ДОПОВНЕНО)

5 Липня 2019
3875

Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов проти Олександра Ткаченка (ДОПОВНЕНО)

3875
Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов про захист честі та гідності проти генерального директора телеканалу «1+1», кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Ткаченка.
Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов проти Олександра Ткаченка (ДОПОВНЕНО)
Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов проти Олександра Ткаченка (ДОПОВНЕНО)

Про це він повідомив в ефірі «Радіо НВ», передає «НВ».

Віталій Кличко зазначив, що вирішив позиватися через «маніпуляції в передачах стосовно мера».

«У останні часи [чутно] маніпуляції в передачах стосовно мера, несподівано піднялися. І маніпуляції неприємні, я буду зараз подавати за захист честі та гідності [позов] до суду», – наголосив він.

Крім того, мер Києва припустив, що гендиректор «1+1» нібито претендує на посаду голови Офісу президента або мера Києва.

«Наприклад, озвучили, що скляний "міст Кличка" – вкрали гроші, що міст коштував стільки  грошей, а став удвічі дорожчим. <...> Вартість мосту не зросла, вони зманіпулювали: взяли всі гроші, які пішли на Володимирську гірку, на парк Хрещатий, на укріплення стінок тощо», — додав він.

У відповідь на слова Віталія Кличка група «1+1 медіа» розповсюдила заяву, в якій йдеться про готовність отримати позов.

«Ми не будемо піддаватися тиску та припиняти розслідування щодо корупційних схем та зловживання владою ні на місцевих рівнях, ні на рівні держави. Тому готові отримати позов, але не впевнені, що пан Кличко справді готовий йти до суду, принаймні за власною ініціативою, а не в результаті розслідувань кримінальних справ проти його дій в столиці», - прокоментували у медіагрупі.

У той же час в заяві вказали, що «пан Кличко не зазначив, що саме викликало його обурення», а також нагадали, що позиватися проти «1+1 медіа» планував Петро Порошенко, проте цього не відбулось.

Нагадаємо, 9 червня на з'їзді партії «Слуга народу» було оголошено перелік членів політсили, які підуть на позачергові парламентські вибори. Серед них - генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко. У списку він дев'ятий.

Раніше Ткаченко заявляв, що не виключає свого походу в політику, але «точно не піде» працювати в Адміністрацію президента та Міністерство інформполітики.

Фото: Віталій Кличко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3875
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду