Ткаченко збирається подати на Порошенка до суду за слова про «заляканих журналістів» «1+1»

Ткаченко збирається подати на Порошенка до суду за слова про «заляканих журналістів» «1+1»

29 Березня 2019
2191
29 Березня 2019
16:52

Ткаченко збирається подати на Порошенка до суду за слова про «заляканих журналістів» «1+1»

2191
Олександр Ткаченко, генеральний директор групи «1+1 медіа», що належить Ігорю Коломойському, заявив про наміри подати позов до суду проти президента Петра Порошенка через його слова про «заляканих журналістів» каналу «1+1».
Ткаченко збирається подати на Порошенка до суду за слова про «заляканих журналістів» «1+1»
Ткаченко збирається подати на Порошенка до суду за слова про «заляканих журналістів» «1+1»

Про це він написав у своєму зверненні до Петра Порошенка на своїй Фейсбук-сторінці. Так він відреагував на виступ Петра Порошенка у Львові, який сказав: «Що б про мене не говорили залякані Коломойським працівники цього каналу («1+1». – ДМ), знайте: нічого спільного з правдою, нічого, навіть подібного до чесної журналістики, це не має».

Олександр Ткаченко заявив, що Порошенко просив підтримати його на виборах 2014 року і потім у різний спосіб намагався «отримати контроль над каналом – переважно методами тиску та шантажу».

«Зараз ви чомусь вирішили, що журналісти на Плюсах – залякані. Буду вам вдячний, якщо наведете приклади. Наразі, якщо їх не буде – збираюсь подати проти вас позов до суду за маніпуляції громадською думкою та тиск на незалежні ЗМІ. Фактів у мене вдосталь», – написав Олександр Ткаченко.

«Водночас, мені щиро шкода всіх тих, кого я раніше називав колегами з каналів, які так “щиро” розповідають “правду від Порошенка” – 5-ий та Прямий. І у що їх перетворила ваша, так звана, редакційна політика, та до якого бездоння ви намагаєтесь опустити інші ЗМІ та блогерів – де грошима, де цинічною грою на почутті патріотизму», – написав гендиректор «1+1».

Допис керівника каналу, зокрема, поширили у Фейсбуку журналістка ТСН Ольга Василевська-Смаглюк та інтернет-видання «Телекритика» з холдингу «1+1 медіа».

Напередодні, під час виступу у Львові Петро Порошенко сказав, що його опоненти протягом останніх тижнів «ллють на мене ріки безсоромної брехні».

«Головним інструментом поширення брехні останні місяці, як це не прикро, є канал “1+1”. Цей телеканал перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника. Той, хоч і втік за кордон, але на передвиборчій політичній шахівниці ходить одразу кількома фігурами. Фігури називаються Зе1 та Ю2. І мотив його – це помста державі», – заявив президент.

За його словами, причиною «інформаційної війни, яку власник Плюсів розвязав проти держави» стала націоналізація «Приватбанку».

Нагадаємо, що 24 березня на каналі «1+1» у програмі «Українські сенсації» Петра Порошенка звинуватили у вбивстві, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності його оточення до наркотрафіку та інших злочинів.

У відповідь голова парламентської фракції партії «БПП» Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко буде позиватися до «1+1» через «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента». Сам Петро Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками».

Група «1+1 медіа» розцінила намір президента судитися як «тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова» та заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і що «кожен факт, який був наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками». Однак фактично випуск «Українських сенсацій» під назвою «50 відтінків Порошенка» містить низку припущень, які не підкріплені доказами.

Петро Порошенко пояснив, що подає позов проти каналу «1+1», щоб «захистити українську державу від зазіхань найбільшого олігарха-втікача». І що це позов не проти журналістів, а проти каналу. Радник президента Олег Медведєв повідомив, що в позові не буде матеріальних претензій, а лише вимога спростування поширеної раніше інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2191
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Боцман
1841 дн. тому
Удивительно, насколько мало сейчас пишут о Кол-мойском, если учесть, что это и есть реальный президент, если победит Зе. Так вот, реальным президентом страны будет кидала по убеждениям, с лозунгом “долги отдают только трусы”. Имеет паспорта нескольких государств, живёт в Израиле. Его называли главным рейдером Украины, и дружки у него такие же, но сейчас об этом то ли забыли, то ли боятся вспомнить. Почитайте, сколько на них компромата только в Сети.
Боцман
1841 дн. тому
То, что мы сейчас наблюдаем, уже было. Но не в таком масштабе. Сейчас происходит рейдерский захват уже не отдельного предприятия, а Украины. В типичном для Кол-мойского стиле – наглом, нахрапистом, со свистом и гиканьем. Кол-мойский проведёт рейдерский захват страны, посадит своего зиц-председателя, вернее, Зе-председателя, заведёт своих людей в Совет директоров – в Раду то есть. И вперёд – грести, куда руки достанут. При этом отвечать за всё будут подставные лица, марионетки, а кукловоды – наслаждаться результатами операции, потому что для них она будет успешной вне зависимости от судьбы буратин.
Анонім
1852 дн. тому
А хіба Порошенко не правий? На 1+1 йому хіба що вбивство Кеннеді не приписали.
vvvv
1853 дн. тому
Розвелось клоунів.
Адекват
1853 дн. тому
НЕ виправдовуйтесь, Шурику! Ви як і ваші "журналісти" для мене померли.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду