Брати Клички подали до суду позов на канал «1+1»

Брати Клички подали до суду позов на канал «1+1»

26 Липня 2019
11939

Брати Клички подали до суду позов на канал «1+1»

11939
Володимир Кличко й Віталій Кличко подали до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації на телеканал «1+1»
Брати Клички подали до суду позов на канал «1+1»
Брати Клички подали до суду позов на канал «1+1»

Про 26 липня мер Києва Віталій Кличко заявив під час пресконференції.

«Проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації. Це інформація про якісь надумані провадження проти мене, яке ініціюють соратники Януковича. Також ні дня не проходить, щоб один з найрейтинговіших каналів не згадав "не добрим словом" про мене. Брехня, маніпуляції, відверто сфабрикована інформація. Я вже говорив, що буду захищати свою честь та гідність в суді. Я і мій брат подали позов до суду на канал "1+1", який "поливає" нас брудом. На мені вирішили не зупинятися і вже добралися до мого брата Володимира», – наголосив він.

Міський голова підкреслив, що в цій ситуації не йдеться про наступ на свободу слова.

«Як можна говорити про незаангажованість каналу, коли його керівник (Олександр Ткаченко, – ДМ) є не тільки представником політичної сили, а його ще називають "ключовим претендентом на посаду голови Київської міської державної адміністрації"», – додав він.

Крім того, за його словами, канал нібито маніпулював щодо нового «скляного» мосту та про Шулявській міст.

Пресслужба «1+1», своєю чергою, повідомила, що канал наразі не отримував ніяких офіційних документів з цього приводу.

«Це вже не перша заява чинного мера Києва, однак телеканал "1+1", як і раніше, не отримував ніяких офіційних документів з цього приводу. У той же час, у разі отримання позову, ми готові відстоювати свої права в суді. Ще раз підкреслюємо: у своїй редакційній політиці журналісти каналу "1+1" керуються фактами, і на неї не впливають ані менеджмент, ані власники», – йдеться в повідомленні.

На цій же пресконференції Віталій Кличко заявив, що команда президента Володимира Зеленського намагалася підпорядкувати його своїм людям — Андрію Вавришу або Олександру Ткаченку, передає nv.ua.

За його словами, глава Офісу президента Андрій Богдан сказав йому про необхідність «коригувати свої дії щодо процесів в місті з двома персоналіями — я можу вибирати, з тим або іншим». «Були озвучені імена Вавриш і Ткаченко. Цей дзвінок був десь два або три тижні тому», — сказав Кличко.

У відповідь Кличко запитав у Богдана, які офіційні посади цих людей, щоб брати участь в консультаціях.

«Після цього я також отримав дзвінок від пана Вавриша, ми зустрілися. Ми обговорювали можливість переїзду Офісу президента з Банкової до Українського дому на Європейській площі», — повідомив мер Києва.

Нагадаємо, 5 липня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов про захист честі та гідності проти генерального директора телеканалу «1+1», кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Ткаченка.

Фото: скрнішот 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11939
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ZE-NE-ZE
1733 дн. тому
ПЛЮСИ СТАЛИ , НА ЧОЛІ З ТКАЧЕНКОМ, ВИГРІБНОЮ ЯМОЮ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду