Андрій Богдан запропонував на Донбасі російській мові надати статус регіональної

Андрій Богдан запропонував на Донбасі російській мові надати статус регіональної

1 Липня 2019
2923

Андрій Богдан запропонував на Донбасі російській мові надати статус регіональної

2923
Глава Офісу президента України Андрій Богдан запропонував у Донецькій і Луганській областях надати російській мові статус регіональної. Водночас він вступив проти другої державної мови в Україні.
Андрій Богдан запропонував на Донбасі російській мові надати статус регіональної
Андрій Богдан запропонував на Донбасі російській мові надати статус регіональної

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Особисто моя думка: я б дозволив Донецьку і Луганську державну – українська, регіональна – російська і за умови, що після цього вони – територія України», – заявив Андрій Богдан.

Він також припустив можливість винесення на референдум питання – чи «ми можемо Донецькій і Луганській області дозволити розмовляти російською мовою, якщо у нас почнеться мир у країні».

Водночас глава Офісу президента виступив проти другої державної мови, бо, за його словами, це «поглиблює конфлікт».

«Ні. Я сам зі Львова, у мене ж там "бандерівці", я за українську мову і я за Україну. Але у нас є проблема, її треба вирішувати. Ми говоримо нескінченно, а нічого не вирішуємо, а треба вирішувати», – наголосив він у відповідь на питання, чи не «простіше відразу зробити російську другою державною». 

Нагадаємо, 22 березня тоді ще кандидат в президенти Володимир Зеленський розповів про своє бачення шляхів реінтеграції окупованої частини Донбасу. Зокрема, за його словами, потрібно зробити російськомовний канал, «який був б міжнародним, він мовив би на територію Криму, на територію Донецька та Луганська, на територію Європи, США та Ізраїлю».

Згодом співвласник студії «Квартал 95» Борис Шефір у інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що «закон про мову треба скасувати і схвалити нормальний закон». Також він вважає, що 90% квот на використання української мови на телебаченні «це багато». Окрім цього, він назвав Володимира Путіна «розумною людиною» та розраховує на відновлення співпраці з російським ринком. У Адміністрації президента повідомили, що заяви Бориса Шефір є «його власною думкою», яка не збігається із позицією Президента України Володимира Зеленського.

Фото: РБК-Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2923
Читайте також
04.06.2019 16:45
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
7 089
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Народ
1758 дн. тому
ЗНОВУ СТАРА ПІСНЯ ПОЧАЛАСЯ СПОЧАТКУ.ЗНОВУ З МОВОЮ ПОЧАЛОСЯ НАГНІТАННЯ.
Andrey
1758 дн. тому
https://business-swiss.ch/2014/04/shvejcariya-yazyk-gosudarstvennye-yazyki-shvejcarii-oficialnye-yazyki/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду