Бердинських повідомила, що фото нібито заяви Андрія Богдана отримала з ОПУ

Бердинських повідомила, що фото нібито заяви Андрія Богдана отримала з ОПУ

2 Серпня 2019
9970
2 Серпня 2019
11:16

Бердинських повідомила, що фото нібито заяви Андрія Богдана отримала з ОПУ

9970
Журналістка «НВ» Крістіна Бердинських повідомила, що фотографію нібито заяви голови Офісу президента України Андрія Богдана про відставку отримала від офіційної особи в ОПУ.
Бердинських повідомила, що фото нібито заяви Андрія Богдана отримала з ОПУ
Бердинських повідомила, що фото нібито заяви Андрія Богдана отримала з ОПУ

Про це вона написала на сайті «НВ».

«З президентського офісу я отримала фотографію нібито заяви Богдана з проханням "його звільнити за власним бажанням з моменту бажання". Я б ніколи в житті не опублікувала цей папірець, якби не отримала його від офіційної особи», – розповіла Крістіна Бердинських.

Вона додала, що Андрій Богдан відмовився коментувати їй цю інформацію.

«З ситуацією же з Богданом, його відставкою або не відставкою, очевидно, що немає нічого хорошого. Це прикол і стьоб над традиційними медіа, а також введення в оману виборців. Демонстрація їм, що не вірте нікому, тільки нашому Телеграма та Інстаграму. Постправда в чистому її прояві», – резюмувала журналістка.

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка «Української правди» (видання теж опублікувало цю інформацію з посиланням на джерело) Севгіль Мусаєва підтвердила, що їх співрозмовник міг володіти цією інформацією, бо працює в Офісі Президента України.

Вона додала, що згодом виявилося, що інформацію про нібито відставку Андрія Богдана всім виданням, а саме: «Українській правді», «Інтерфаксу-Україна», «НВ» та «Дзеркалу тижня», надав один співрозмовник.

Нагадаємо, 1 серпня агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що глава Офісу президента України Андрій Богдан нібито написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. При цьому у розпорядженні журналістки НВ Крістіни Бердинських з’явилася начебто заява Андрія Богдана. Водночас «Наш.Максі-ТВ» повідомив, що замглави Офісу президента Руслан Рябошапка спростував інформацію про відставку Богдана.

Наприкніці липня заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що інтернет і телебачення – це головний спосіб комунікації для Офісу президента. За його словами, «люди не хочуть дивитися президента на прес-конференціях, в інтерв'ю телеканалам, ЗМІ, під час коротких прес-підходів. Вони хочуть слухати його безпосередньо - в камеру, хочуть прямої розмови з президентом».

6 червня Юлія Мендель, прес-секретарка Президента України Володимира Зеленського, заявила: «Ми прибираємо посередника у спілкування з аудиторією, ми можемо бути незалежними, ми можемо розширювати свої контакти і стати більш професійними».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9970
Читайте також
08.08.2019 16:00
Юрій Залізняк
для «Детектора медіа»
3 220
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Iлля
1729 дн. тому
Не ображайтесь (НВ), але професійний рівень цієї "журналістки" = 0. Вирішила хайпанути))) Але спочатку треба було дізнатися, як пишуться офіційні заяви за власним бажанням
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду