Суд повернув Черновецькому позов щодо статусу російської мови

Суд повернув Черновецькому позов щодо статусу російської мови

26 Жовтня 2020
3281
26 Жовтня 2020
14:15

Суд повернув Черновецькому позов щодо статусу російської мови

3281
Спершу суд «залишив позовну заяву без руху та надав строк для усунення недоліків».
Суд повернув Черновецькому позов щодо статусу російської мови
Суд повернув Черновецькому позов щодо статусу російської мови

Окружний адміністративний суд Києва повернув колишньому меру Києва та політичному діячу Леоніду Черновецькому позов, у якому він просив зобов’язати Кабінет Міністрів України внести до Верховної Ради законопроєкт про надання російській мові статусу державної. Про це ОАСК повідомив 26 жовтня.

Леонід Черновецький подав позов російською, тому суд спершу «залишив її без руху та надав строк для усунення недоліків, зокрема, шляхом викладення позову державною (українською) мовою». Однак ексмер столиці не відреагував на прохання суду.

«Документів на усунення недоліків позову, в тому числі клопотань про продовження строку для їх усунення чи доказів неможливості надання витребуваних документів, до суду не надходило», – повідомили в суді та додали, що повернули позов позивачу, відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 (залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви) Кодексу адміністративного судочинства України.

Як писав ДМ, 9 вересня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва повідомив, що отримав позов від колишнього мера Києва та політичного діяча Леоніда Черновецького, який попросив суд зобов’язати Кабінет Міністрів внести до Верховної Ради законопроєкт про надання російській мові статусу державної.

Нагадаємо також, що 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Детектор медіа» розвінчував найпопулярніші міфи про мовний закон та пояснював суть змін, які відбулись після його запровадження. Міфи та правду про «репресивність українського законодавства», «мовні патрулі», «штрафи» та «утиски російськомовних» - читайте тут.

11 жовтня 2019 року результати опитування Центру Разумкова показали, що 56% опитаних українців не підтримують ідею надати російській мові статусу другої державної задля досягнення миру на Донбасі. Цю ідею підтримують лише 29,5%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3281
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду