Оголошено конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови

Оголошено конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови

8 Серпня 2019
2642
8 Серпня 2019
15:26

Оголошено конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови

2642
Конкурс з добору кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови відбудеться 4 вересня 2019 року об 11:00. Заявки приймаються до 30 серпня (включно).
Оголошено конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови
Оголошено конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови

Про це 8 серпня повідомляється на сайті омбудсмена України з прав людини.

«З метою забезпечення відкритості та неупередженості при визначенні такої кандидатури в Секретаріаті Уповноваженого відкрито конкурс для подання заяв від претендентів на вказану посаду для подальшого відбору та внесення пропозиції до Кабінету Міністрів України», – йдеться в повідомленні.

Заяви та інші документи для участі в конкурсі необхідно надіслати рекомендованим листом (з повідомленням про вручення) або подати до Секретаріату Уповноваженого (вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008) з позначенням на конверті «На конкурс з добору кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови». Документи, подані в інший спосіб (електронною поштою тощо) не приймаються.

Документи приймаються до 30 серпня 2019 року до 00:00.

Конкурс відбудеться 4 вересня 2019 року об 11:00, кабінет 403, вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008.

За додатковою інформацією звертатися за тел. (044)253-79-72 або e-mail: Hnapovskiy@ombudsman.gov.ua (Гнаповський Андрій Олександрович).

Нагадаємо, 16 липня в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Згідно з документом, єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова, її статус як єдиної державної мови зумовлений державотворчим самовизначенням української нації. Цей закон також регулює функціонування і застосування української мови як державної у сферах суспільного життя по всій території України.

Законом також визначаються особливості застосування державної мови у сфері культури, телебачення і радіомовлення, друкованих ЗМІ, у сфері обслуговування споживачів та інших галузях. Зокрема, за 30 місяців всеукраїнські друковані ЗМІ, а через п’ять років і місцева преса повинна мати українську версію. При цьому закон дозволяє випускати версії й іншими мовами. Однак видання, що виходять мовами ЄС і кримськотатарською, можуть не мати української версії.

Фото: Волинські новини

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2642
Читайте також
04.06.2019 16:45
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
7 042
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду