detector.media
01.07.2019 11:12
Андрій Богдан запропонував на Донбасі російській мові надати статус регіональної
Андрій Богдан запропонував на Донбасі російській мові надати статус регіональної
Глава Офісу президента України Андрій Богдан запропонував у Донецькій і Луганській областях надати російській мові статус регіональної. Водночас він вступив проти другої державної мови в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Особисто моя думка: я б дозволив Донецьку і Луганську державну – українська, регіональна – російська і за умови, що після цього вони – територія України», – заявив Андрій Богдан.

Він також припустив можливість винесення на референдум питання – чи «ми можемо Донецькій і Луганській області дозволити розмовляти російською мовою, якщо у нас почнеться мир у країні».

Водночас глава Офісу президента виступив проти другої державної мови, бо, за його словами, це «поглиблює конфлікт».

«Ні. Я сам зі Львова, у мене ж там "бандерівці", я за українську мову і я за Україну. Але у нас є проблема, її треба вирішувати. Ми говоримо нескінченно, а нічого не вирішуємо, а треба вирішувати», – наголосив він у відповідь на питання, чи не «простіше відразу зробити російську другою державною». 

Нагадаємо, 22 березня тоді ще кандидат в президенти Володимир Зеленський розповів про своє бачення шляхів реінтеграції окупованої частини Донбасу. Зокрема, за його словами, потрібно зробити російськомовний канал, «який був б міжнародним, він мовив би на територію Криму, на територію Донецька та Луганська, на територію Європи, США та Ізраїлю».

Згодом співвласник студії «Квартал 95» Борис Шефір у інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що «закон про мову треба скасувати і схвалити нормальний закон». Також він вважає, що 90% квот на використання української мови на телебаченні «це багато». Окрім цього, він назвав Володимира Путіна «розумною людиною» та розраховує на відновлення співпраці з російським ринком. У Адміністрації президента повідомили, що заяви Бориса Шефір є «його власною думкою», яка не збігається із позицією Президента України Володимира Зеленського.

Фото: РБК-Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY