Нацрада через суд стягне з каналу «Горизонт-TV» штраф у розмірі 84 тис. грн

Нацрада через суд стягне з каналу «Горизонт-TV» штраф у розмірі 84 тис. грн

25 Жовтня 2018
1543
25 Жовтня 2018
16:07

Нацрада через суд стягне з каналу «Горизонт-TV» штраф у розмірі 84 тис. грн

1543
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду з позовом щодо стягнення штрафу з виробничого малого підприємства «Горизонт» у місті Первомайськ Харківської області. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 25 жовтня.
Нацрада через суд стягне з каналу «Горизонт-TV» штраф у розмірі 84 тис. грн
Нацрада через суд стягне з каналу «Горизонт-TV» штраф у розмірі 84 тис. грн

Телекомпанія мала сплатити штраф через показ фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени», який Держкіно заборонила розповсюджувати та демонструвати. Сума штрафу – 25% від ліцензійного збору – 84, 6 тис. грн.  Однак звернулась до суду і Окружний адміністративний та Київський апеляційний суди відмовили у позові.

Юрист компанії Надія Шуляк наголосила, що «Горизонт-TV» подаватиме касаційну скаргу: «Тому звернення до суду Нацради щодо стягнення штрафу є передчасним».

Пані Шуляк вважає, що сума штрафу не відповідає 25% від ліцензійного збору, оскільки компанія свого часу сплатила 158 тис. 340 гривень. У відповідь член Нацради Уляна Фещук підкреслила, що сума штрафу рахується від суми вартості ліцензійного збору чинного на сьогоднішній день. Вартість ліцензійного збору змінюється з роками.

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що компанія вже має попередження через порушення у Дні жалоби, а також через відсутність мовлення.

Також на засіданні 25 жовтня компанія «Горизонт» отримала нове попередження через збільшення частки розважально-музичних програм, що не відповідає концепції: замість 2 годин – 14 годин. Представник компанії зазначала, що документи  щодо зміни програмної концепції та логотипу подавались ще рік тому, і Нацрада  не розглянула їх у відведений 30 денний термін.

У відповідь пані Фещук додала, що до рішення Нацради про внесення змін все одно компанія має  мовити відповідно до вимог своєї ліцензії.

Нагадаємо, перша позапланова перевірка «Горизонт-TV» була призначена через показ каналом 21 січня документального фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени». Нацрада звернулася по експертну підтримку в цьому питанні до Громадської ради та Незалежної медійної ради.

Друга позапланова перевірка «Горизонт-TV» була призначена через показ каналом 4 квітня документального фільму «Наркотики. Секреты манипуляции» («Наркотики. Секрети маніпуляції»).

6 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала одразу дві санкції до супутникового телеканалу «Горизонт-TV»: штраф у розмірі 84 621 грн (25% ліцензійного збору) за показ фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени» і попередження за показ фільму «Наркотики. Секреты манипуляции».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1543
Читайте також
11.05.2018 16:15
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 718
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Степан
1980 дн. тому
Це така "свобода слова"? За це стояв майдан? Чому хтось намагається за людей вирішувати, що є правда, а що ні? Що можно дивитися, а що ні, чому вірити, а чому не вірити...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду