detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
25.10.2018 16:07
Нацрада через суд стягне з каналу «Горизонт-TV» штраф у розмірі 84 тис. грн
Нацрада через суд стягне з каналу «Горизонт-TV» штраф у розмірі 84 тис. грн
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду з позовом щодо стягнення штрафу з виробничого малого підприємства «Горизонт» у місті Первомайськ Харківської області. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 25 жовтня.

Телекомпанія мала сплатити штраф через показ фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени», який Держкіно заборонила розповсюджувати та демонструвати. Сума штрафу – 25% від ліцензійного збору – 84, 6 тис. грн.  Однак звернулась до суду і Окружний адміністративний та Київський апеляційний суди відмовили у позові.

Юрист компанії Надія Шуляк наголосила, що «Горизонт-TV» подаватиме касаційну скаргу: «Тому звернення до суду Нацради щодо стягнення штрафу є передчасним».

Пані Шуляк вважає, що сума штрафу не відповідає 25% від ліцензійного збору, оскільки компанія свого часу сплатила 158 тис. 340 гривень. У відповідь член Нацради Уляна Фещук підкреслила, що сума штрафу рахується від суми вартості ліцензійного збору чинного на сьогоднішній день. Вартість ліцензійного збору змінюється з роками.

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що компанія вже має попередження через порушення у Дні жалоби, а також через відсутність мовлення.

Також на засіданні 25 жовтня компанія «Горизонт» отримала нове попередження через збільшення частки розважально-музичних програм, що не відповідає концепції: замість 2 годин – 14 годин. Представник компанії зазначала, що документи  щодо зміни програмної концепції та логотипу подавались ще рік тому, і Нацрада  не розглянула їх у відведений 30 денний термін.

У відповідь пані Фещук додала, що до рішення Нацради про внесення змін все одно компанія має  мовити відповідно до вимог своєї ліцензії.

Нагадаємо, перша позапланова перевірка «Горизонт-TV» була призначена через показ каналом 21 січня документального фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени». Нацрада звернулася по експертну підтримку в цьому питанні до Громадської ради та Незалежної медійної ради.

Друга позапланова перевірка «Горизонт-TV» була призначена через показ каналом 4 квітня документального фільму «Наркотики. Секреты манипуляции» («Наркотики. Секрети маніпуляції»).

6 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала одразу дві санкції до супутникового телеканалу «Горизонт-TV»: штраф у розмірі 84 621 грн (25% ліцензійного збору) за показ фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени» і попередження за показ фільму «Наркотики. Секреты манипуляции».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY