Поліція не побачила правопорушення у погрозах на адресу екс-заступниці міністра інформполітики Попової та її сім’ї

Поліція не побачила правопорушення у погрозах на адресу екс-заступниці міністра інформполітики Попової та її сім’ї

25 Липня 2017
1966
25 Липня 2017
19:46

Поліція не побачила правопорушення у погрозах на адресу екс-заступниці міністра інформполітики Попової та її сім’ї

1966
Поліція закрила кримінальне провадження щодо погроз на адресу колишньої заступниці міністра інформаційної політики України Тетяни Попової та членів її родини, яке було відкрите після того як вона виступила проти публікації у 2016 році на сайті «Миротворець» персональних даних журналістів.
Поліція не побачила правопорушення у погрозах на адресу екс-заступниці міністра інформполітики Попової та її сім’ї
Поліція не побачила правопорушення у погрозах на адресу екс-заступниці міністра інформполітики Попової та її сім’ї

Про це Тетяна Попова написала у своєму Facebook.

Вона опублікувала повідомлення Дарницького управління Нацполіції у Києві, в якому було вказано, що кримінальне провадження закрите на підставі «відсутності у діянні складу кримінального правопорушення».

«Пам'ятаєте, як з літа 2016 року кожні 3 місяці Нацполіція запрошує журналістів надати свідчення по погрозам в зв'язку з публікацією персональних данних?  Я надала такі данні. В понеділок прийшла відповідь, що справу закрито.  Ще цікаво, що слідчий Нацполіціі, який опитував мене влітку 2016 в будівлі МВС на Володимирський спитав мене: "А чому не можна було публікувати персональні данні журналістів, а "Панамські офшори" можна?"», - написала вона.

Екс-заступниця міністра інформаційної політики України також відповіла на заперечення у коментарях до свого посту на кшталт того, що  згідно чинного законодавства cyberbullying не має складу злочину.

«Тільки в мене ці 5 погроз, що я подавала, були не булінгом, а погрозами вбити сім'ю. Які надійшли мені внаслідок виконання моєї роботи по захисту журналістів, чиї персональні данні були опубліковані. А це вже точно порушення. І ці персональні дані досі не видалені. В той же час як погрози деякому депутату зразу вважаються погрозами, і цих людей арештовують. 
В нас є люди "рівніші" за інших?
», - написала Тетяна Попова.

В коментарі «Громадському» вона уточнила, що  «надала поліції п'ять зразків погроз вбити мене і членів моєї родини».

За її словами, саме те, що погрози вбивства стосувались і її рідних, змусили екс-заступницю міністра інформполітики звернутись до правоохоронців.

«Ми будемо радитись з юристами і ставити додаткові питання з приводу того, що відбувається. При цьому, дивно те, що поліція просить нас надати інформацію про погрози і перешкоджання (у справі щодо списків «Миротворця» – ред.)», – сказала вона.

Також Тетяна Попова зауважила, що і до цього часу на її адресу продовжують надходити погрози.

Як писав «Детектор медіа», 7 травня 2016 року на сайті «Миротворець», де збирають дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, був оприлюднений  завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». При цьому сайт «Миротворець» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Нагадаємо, 3 серпня 2016 року заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова подала у відставку. Вона повідомила, що залишиться працювати як волонтер за проектами: відновлення мовлення, інформаційна реінтеграція окупованих районів Донбасу та Луганщини, захист свободи слова та права журналістів на професію.

23 серпня Кабінет Міністрів України звільнив Тетяну Попову з посади заступниці міністра інформаційної політики України.

Раніше міністр інформполітики Юрій Стець звинуватив свою заступницю, яка захищала журналістів, у само піарі. Водночас Тетяна Попова повідомила про численні погрози, які надходять на її адресу і на адресу журналістів, і публікує у своєму Facebook скани таких повідомлень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1966
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду