detector.media
07.10.2016 16:41
Бородянський: Ми не збираємося брати гроші з телеглядачів
Бородянський: Ми не збираємося брати гроші з телеглядачів
Голова StarLightMedia Володимир Бородянський прокоментував прийнятий 6 жовтня в другому читанні і в цілому законопроект №3504 щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги, а також перехід до ринкових відносин з провайдерами

Свою точку зору він виклав у Facebook.

 «Я хочу розставити крапки над «i» з приводу заяв, які роблять деякі представники телеком-галузі про наслідки прийнятого вчора українським парламентом Закону про скорочення УПП: ми не збираємося брати гроші з телеглядачів, ні зараз, ні потім. Ніколи», – написав він.

Він зазначив, що безкоштовний ефір залишиться, бо цю послугу оплачує телеканал – і за аналоговий, і за цифровий ефіри.

«Ми хочемо брати гроші з провайдерів, тому що вони розвивають свій бізнес, використовуючи наші телеканали. Якщо кабельні провайдери вирішать збільшити рахунки для своїх абонентів, це буде їх, і тільки їх, рішення »,– заявив він та додав, що 2-3 грн з абонента в місяць за всі ефірні телеканали, ціна маленька.

Він також пише, що підвищення ціни в рахунку – звична практика для кабельних операторів, хоча, як він зазначає, ні про яку оплату українському телебаченню не йшлося.

«Підвищення вартості аргументувалось провайдерами програмної послуги в тому числі тим, що, через інфляцію, потрібно більше платити за ретрансляцію закордонним телеканалам, – зазначив пан Бородянський. – Варто нагадати, що до заборони ретрансляції російських телеканалів в українських кабельних мережах, яка вступила в силу в 2014 році, українські кабельні провайдери платили російським телеканалам за можливість їх показувати. Хоча в їхньому ефірі транслювалася реклама, і вони були доступні через супутник в незакодованому вигляді».

Він написав, що мета телебачення – зробити так, щоб люди хотіли платити за продукт.

«Якщо не захочуть, то є безкоштовний ефір. Якщо кабельний оператор не зможе пояснити своєму абоненту, чому потрібно платити за його послуги, значить, споживачеві не потрібен такий оператор або такі послуги», – резюмував він.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)». За відповідне рішення проголосували 290 народних депутатів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY