Верховна Рада ухвалила закон про скорочення УПП

Верховна Рада ухвалила закон про скорочення УПП

6 Жовтня 2016
6310
6 Жовтня 2016
15:25

Верховна Рада ухвалила закон про скорочення УПП

6310
6 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)»
Верховна Рада ухвалила закон про скорочення УПП
Верховна Рада ухвалила закон про скорочення УПП

За відповідне рішення проголосували 290 народних депутатів.

Під час розгляду законопроекту на розгляд парламенту свої поправки виносили народні депутати Данченко, Опанасенко та Левченко, але жодна з них не пройшла.

Нагадаємо, 12 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)».

Законопроект передбачав залишити в складі УПП суспільне ТБ, телеканал «Рада», всіх місцевих і регіональних мовників (як цифрових, так і аналогових), у тому числі мовлення громад, а також усіх аналогових загальнонаціональних мовників, які не побажали вийти з УПП (для приватних мовників передбачена можливість вийти з УПП, але лише в містах із населенням понад 50 тис. осіб).

Втім, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зачитала під стенограму доопрацьовану комітетом редакцію проекту, згідно з якою загальнонаціональні телеканали виключаються зі складу УПП, а до УПП мають входити суспільне ТБ і радіо, телеканал «Рада», а також ефірні аналогові й цифрові місцеві й регіональні телеканали.

Законопроект №3504 сподобався Індустріальному телевізійному комітету, який висловив сподівання, що документ буде прийнятий в тому вигляді, в якому він був проголосований Верховною Радою в першому читанні 12 липня.

Натомість індустріальні об'єднання провайдерів (Інтернет-асоціація України, Асоціація правовласників і постачальників контенту, Спілка операторів телекомунікацій міста Одеси та Одеської області, асоціація «Укртелемережа» та Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж) закликали депутатів удосконалити законопроект і відкласти дію оновленої УПП до вимкнення аналогового ефірного телебачення.

Раніше, 5 липня, Телекомунікаційна палата України (ТПУ) звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики щодо недопущення прийняття законопроекту №3504 та надала власні пропозиції та зауваження до проекту.

У свою чергу 6 липня Індустріальний телевізійний комітет виступив проти зауважень Телекомпалати до законопроекту. ІТК та телевізійна галузь закликали народних депутатів ухвалити цей законопроект у цілому в редакції, що запропонована Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики.

25 липня супутникова платформа Viasat (ТОВ «Віжн ТБ»), що віднедавна перебуває під контролем медіагрупи «1+1 медіа», заявила про свій вихід зі складу ТПУ у зв’язку з незгодою Viasat з публічними заявами керівників ТПУ проти законопроекту №3504 про зміну складу універсальної програмної послуги.

7 вересня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував ухвалити в другому читанні та в цілому законопроект №3504 в редакції, максимально близькій до версії, яку підтримували телегрупи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6310
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Павло
2752 дн. тому
Вимагаю платного телебачення (акциз), мінімум по 10грн за канал, а гроші перераховувати на МО або МОН або МОЗ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду