Сайт «Миротворец» заявляє, що поновлює роботу

Сайт «Миротворец» заявляє, що поновлює роботу

19 Травня 2016
2520
19 Травня 2016
11:50

Сайт «Миротворец» заявляє, що поновлює роботу

2520
Центр «Миротворец» заявляє, що його сайт поновить роботу найближчим часом. При цьому у заяві йдеться, що центр вимушено призупиняв роботу сайту, але не припиняв свою роботу.
Сайт «Миротворец» заявляє, що поновлює роботу
Сайт «Миротворец» заявляє, що поновлює роботу

Про це йдеться у заяві «Миротворца», опублікованій російською мовою на сайті.

У заяві анонімні автори «Миротворца» повідомляють, що змушені були призупинити роботу сайту, аби «ефективно оборонятися», при цьому не вказано, від чого саме.

У число захисників сайту «Миротворец» зарахував у тому числі «патріотично і проукраїнські налаштованих журналістів»: «І ось в критичний для «Миротворца» момент, як і два роки тому на захист нашої Батьківщини, захищати нас прийшли ВИ: добровольці, військовослужбовці ЗСУ, НГ і Прикордонники, кращі співробітники СБУ і МВС, Волонтери, прості люди, патріотично і проукраїнські налаштовані журналісти».

Анонімні автори центру «Миротворец» також наголошують, що дискусія навколо публікацій сайту «пішла на користь нашій державі».

«За ці дні ми всі як на долоні побачили: хто є хто в українській політиці, правоохоронних органах, медіаспільноті, соціальних мережах. І хто чого вартий», - йдеться у заяві.

«Миротворец» заявляє, що за підтримки роботу сайту буде відновлено: «Безумовно, що при такій підтримці нашого народу повноцінне функціонування сайту «Миротворець» буде відновлено найближчим часом».

Варто нагадати, що 13 травня проект «Миротворец» оголосив про своє закриття. Втім заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука пообіцяв повернути роботу сайту «Миротворец» «попри будь який тиск».

Далі «Детектор медіа» публікує заяву сайту «Миротворец», опубліковану під гаслом російської пісні «Врагу не сдается наш гордый «Варяг»»,  мовою оригіналу:

«Заявление Центра «Миротворец»

Последняя неделя стала для Центра «Миротворец» самой тяжелой за всё время этой подлой и коварной войны.

Для того, чтобы эффективно обороняться, нам пришлось приостановить работу сайта, но не свою работу.

И вот, в критический для «Миротворца» момент, как и два года назад на защиту нашей Родины, защищать нас пришли ВЫ: добровольцы, военнослужащие ВСУ, НГ и Пограничники, лучшие сотрудники СБУ и МВД, Волонтеры, простые люди, патриотично и проукраински настроенные журналисты.

Именно благодаря вам коллектив «Миротворца» окончательно осознал, что «Миротворец» востребован народом Украины и его Защитниками.

Это означает, что мы уже не «сами по себе и для себя», а принадлежим вам!

Для нас это большая честь.

Уверены, что все события, которые произошли за последние 7 дней, пошли на пользу нашему государству.

За эти дни мы все как на ладони увидели: кто есть кто в украинской политике, правоохранительных органах, медиаспильноте, социальных сетях. И кто чего стоит.

Все маски сброшены.

Мене, текел, фарес.

Безусловно, что при такой поддержке нашего народа, полноценное функционирование сайта «Миротворец» будет восстановлено в ближайшее время.

Еще раз благодарим за такую мощную поддержку нашей деятельности в интересах всего общества и за предоставленную защиту.

Мы не подведем!

Слава Україні!».

Нагадаємо, 7 травня на сайті «Миротворец», де збирають дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, був оприлюднений отриманий завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Служби безпеки України та Національної поліції України з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору та поширення персональних даних осіб на інтернет-сайті «Миротворец», а також забезпечити блокування доступу до зазначеного сайту на території України.

Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова закликала сайт «Миротворец» видалити дані іноземних журналістів і тих українських медійників, які працюють переважно на контрольованій Україною території.

Про порушення сайтом «Миротворец» українського законодавства через публікацію персональних даних журналістів заявив Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики.

Своє занепокоєння публікацією персональних даних журналістів на сайті «Миротворец» висловили «Репортери без кордонів»Комітет захисту журналістів, Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінські, генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд.

Багато закордонних видань розкритикували дії української влади та зазначили, що хакери «Миротворца» помилково зводять усю журналістику до пропаганди. Іноземні медіа нагадали, що в опублікованому списку опинились імена тих журналістів, які зіграли важливу роль у висвітленні збройного конфлікту на сході України.

Тим часом українські журналісти зі списку, опублікованого «Миротворцем»,почали отримувати погрози.

11 травня Прокуратура Києва, зреагувавши на повідомлення у ЗМІ,розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їх персональних даних (на сайті «Миротворец»).

16 травня народний депутат Антон Геращенко, якого пов’язують із сайтом «Миротворец» і який анонсував оприлюднення персональних даних журналістів ще до їх появи, закликав негайно закрити «кримінальну справу проти волонтерів проекту “Миротворец”».

Опитані «Детектором медіа» журналісти й експерти пов’язують скандал із сайтом «Миротворцем» зі спробою встановити контроль за інтернет-сайтами.

16 травня міністр інформаційної політики Юрій Стець  звинуватив  Тетяну Попову, яка захищала права журналістів у скандалі з приводу публікації на сайті «Миротворец» персональних даних журналістів, у тому, що вона не висловлювала позицію міністерства, займалась самопіаром, і вибачився за її коментарі. Водночас Тетяна Попова повідомила про численні погрози, які надходять на її адресу та на адресу журналістів.

16 травня на офіційному сайті Президента України зареєстровано петицію з вимогою звільнити зі своїх посад омбудсмена Валерію Лутковську і заступницю міністра інформаційної політики Тетяну Попову. Ініціатором петиції є Олешко Мирослав Віталійович. Він звинувачує Валерію Лутковську і Тетяну Попову в «проведенні антиукраїнської політики щодо України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2520
Читайте також
19.05.2016 20:31
Гала Скляревська
4 934
17.05.2016 02:11
Олександра Матвійчук, для УП
1 510
14.05.2016 17:26
Елена Рыковцева, Радио Свобода
2 715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду