У Києві вшанували пам'ять убитого вісім років тому Павла Шеремета

У Києві вшанували пам'ять убитого вісім років тому Павла Шеремета

20 Липня 2024
963

У Києві вшанували пам'ять убитого вісім років тому Павла Шеремета

963
20 липня 2024 року – восьмі роковини з дня вбивства журналіста Павла Шеремета.
У Києві вшанували пам'ять убитого вісім років тому Павла Шеремета
У Києві вшанували пам'ять убитого вісім років тому Павла Шеремета

У суботу, 20 липня, у центрі Києва вшанували пам'ять журналіста Павла Шеремета, який загинув цього дня 2016 року від вибухівки, підкладеної під автомобіль.

Колеги та друзі Павла прийшли зранку на перехрестя вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького, де рівно вісім років тому вибухнула автівка, в якій журналіст їхав на роботу.

Серед них – колеги з «Української правди» Михайло Ткач, Богдан Кутєпов, Роман Романюк, головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко, а також директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталка Гуменюк, яка, зокрема, сказала:

«Ми знали Павла особисто, для нас приходити сюди – щось дуже живе. А наше завдання – зробити так, щоб ті, хто не знали його, розуміли, хто це».

Журналістка відзначила важливість того, аби за навалою злочинів, скоєних під час широкомасштабного вторгнення, справа про вбивство колеги не була загублена. Адже припинення розслідування злочинів, які були скоєні раніше, веде до безкарності.

Минулого року стало зрозуміло, що розгляд справи щодо вбивства Павла Шеремета потрібно починати спочатку: через зміну присяжних і зміну складу суду. Втім у січні 2024-го Шевченківський райсуд Києва зупинив судовий процес у зв’язку з проходженням військової служби двома фігурантами справи.

На запитання про те, наскільки, на її погляд, імовірно, що розгляд справи Павла Шеремета в суді буде продовжено, Наталка Гуменюк сказала:

«Без нас не буде. Без нашого тиску не буде точно – ось, що я знаю. Я не знаю, чи буде з нашим, але я сподіватимусь. Для мене питання не у "вірю – не вірю", "є імовірність – немає імовірності". Запитання кожен буде ставити собі: “А я хоч щось зробив, щоб це сталося?”».

Репортаж про вшанування пам’яті Павла Шеремета – на сайті «Детектора медіа» незабаром.

Фото – Богдан Кутєпов, «Українська правда».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
963
Читайте також
20.07.2023 19:14
Олена Холоденко
для «Детектора медіа»
2 328
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду