Суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета розпочнуть спочатку

Суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета розпочнуть спочатку

26 Червня 2023
1822
26 Червня 2023
20:45

Суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета розпочнуть спочатку

1822
Наступне засідання відбудеться 21 серпня.
Суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета розпочнуть спочатку
Суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета розпочнуть спочатку

Суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, який триває вже майже три роки, розпочнуть спочатку. Про це повідомив кореспондент «УП».

Розгляд справи доведеться розпочати знову через зміну присяжних. Один із колишніх присяжних мобілізований до лав Національної гвардії, ще одна жінка виїхала за кордон. Через це у вересні 2022-го їх звільнили.

Новий склад відібрали цьогоріч 2 червня. До нього ввійшов один присяжний, який залишився від попереднього складу. Інша людина раніше була серед запасних. 

Наразі розгляд справи ще не запустився.

Як повідомили в «УП», засідання, яке було призначене на 23 червня, перенесли через те, що на нього приїхала лише одна з трьох обвинувачених — Юлія Кузьменко. Яна Дугарь перебуває на навчаннях. Причину, з якої не з’явився Андрій Антоненко, не оголошували.

Наступне засідання відбудеться 21 серпня.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть столична прокуратура кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру трьом фігурантам справи щодо вбивства Шеремета: лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко, музиканту й ветерану АТО Андрію Антоненку, військовій медсестрі Яні Дугарь. Згодом їм висунули обвинувачення. Судові засідання в цій справі не проводять з 21 лютого 2022-го, запобіжні заходи щодо обвинувачених відсутні.

Колишній агент ФСБ Росії Олександр Лисенков, який залишив територію РФ і попросив політичний притулок у Європі, заявив, що вбивство журналіста Павла Шеремета організували російські спецслужби.

У вересні минулого року прокурор у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Михайло Тішин заявив, що наразі не розглядає можливість відмови від обвинувачення, висунутого Андрію Антоненку, Яні Дугарь та Юлії Кузьменко.

Фото: «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1822
Читайте також
20.07.2023 19:14
Олена Холоденко
для «Детектора медіа»
2 248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду