Богдан Сеник: Речником Сил оборони Півдня може стати Дмитро Лиховій або Андрій Ковальов

Богдан Сеник: Речником Сил оборони Півдня може стати Дмитро Лиховій або Андрій Ковальов

12 Червня 2024
1426

Богдан Сеник: Речником Сил оборони Півдня може стати Дмитро Лиховій або Андрій Ковальов

1426
Начальник Управління зв'язків із громадськістю Збройних сил України Богдан Сеник у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що наразі на цю посаду шукають фахівця з відповідним досвідом.
Богдан Сеник: Речником Сил оборони Півдня може стати Дмитро Лиховій або Андрій Ковальов
Богдан Сеник: Речником Сил оборони Півдня може стати Дмитро Лиховій або Андрій Ковальов

Посаду очільника Центру стратегічних комунікацій та речника Сил оборони Півдня, замість Дмитра Плетенчука, може обійняти на ротаційній основі будь-який досвідчений офіцер, зокрема офіцер Управління зв’язків із громадськістю ЗСУ Дмитро Лиховій або речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов. Про це в коментарі «Детектору медіа» сказав начальник Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України Богдан Сеник.

За його словами, наразі в ОК «Південь», як і наприклад, в угрупованні «Таврія», немає постійного штату комунікаційників, і прикомандировані досвідчені офіцери того чи іншого напрямку виконують завдання протягом певного періоду.  

«Я думаю, що найближчим часом, можливо, доведеться відправити туди тих людей, хто вже має таку підготовку. Наприклад, Дмитро Лиховій чи Андрій Ковальов, речник Генштабу. Але той, хто дійсно має досвід. Не важливо, чи ця людина є журналістом чи просто спікером», — сказав Богдан Сеник.

Він сподівається, що невдовзі в ОК «Південь» буде сформований окремий штатний підрозділ, для якого оберуть керівника та фахівців. За його словами, офіцерам рекомендовано розглядати кандидатуру, зокрема, й серед колишніх цивільних журналістів. 

Богдан Сеник також додав, що Дмитро Плетенчук припинив виконувати обов’язків  речника Сил оборони півдня після закінчення терміну відрядження.

Дмитро Лиховій у розмові з «Детектором медіа» зазначив, що не володіє інформацією щодо можливої кандидатури на посаду речника Сил оборони Півдня. Раніше Дмитро Лиховій був спікером Генштабу ЗСУ та речником ОСУВ «Таврія». 

Нагадаємо, напередодні очільник Центру стратегічних комунікацій та речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що залишає цю посаду, яку він обіймав з квітня 2024 року, і повертається до виконання обов’язків речника ВМС.

Дмитро Плетенчук став виконувачем обов'язків начальника Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України 22 квітня.  У  коментарі «Детектору медіа» він повідомив, що його першочерговим завданням на цій посаді буде покращення роботи пресцентру. 

Як відомо, попередню керівницю Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталію Гуменюк звільнили 19 квітня. Тоді в Генштабі уточнили, що триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане «голосом» Сил оборони Півдня.

Напередодні її звільнення майже півтори сотні українських редакцій та медійників підписали заяву із закликом замінити Гуменюк та переглянути правила роботи пресцентрів ОК «Південь» та ОУВ «Таврія». 

5 червня стало відомо, що Наталію Гуменюк призначено заступницею начальника управління комунікацій Оперативного командування «Південь». Цю інформацію вона підтвердила в коментарі «Детектору медіа».

Втім, уже цього ж дня ввечері Управління стратегічних комунікацій ЗСУ (СтратКом ЗСУ) повідомило у фейсбуці, що Наталію Гуменюк звільнили з цієї посади та перевели на позицію, яка не пов'язана із взаємодією з медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1426
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду