Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня України, — Генштаб

Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня України, — Генштаб

19 Квітня 2024
35372
19 Квітня 2024
07:52

Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня України, — Генштаб

35372
Напередодні майже півтори сотні українських редакцій та медійників підписали заяву із закликом замінити Гуменюк та переглянути правила роботи пресцентрів ОК «Південь» та ОУВ «Таврія».
Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня України, — Генштаб
Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня України, — Генштаб

Керівницю Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк звільнили. Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних сил України. 

«Генеральним штабом Збройних Сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024», — йдеться в дописі.

Наразі, уточнили в Генштабі, триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане «голосом» Сил оборони півдня.

Центр стратегічних комунікацій Сил оборони півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю з представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ.

Нагадаємо, днями український Медіарух звинуватив керівницю Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталю Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Росії в зоні її відповідальності. Таку заяву медійники адресували Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському, міністру оборони України Рустему Умєрову та начальнику Генштабу ЗСУ Анатолію Баргилевичу.

Підписанти заяви вимагали від військового керівництва замінити Гуменюк «на більш компетентну особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями». Медійники також наполягали на забезпеченні доступу журналістів до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, де відбуваються ключові події, з урахуванням вимог Наказу №73 Головнокомандувача ЗСУ, а також провести ревізію чинних правил роботи пресцентрів ОК «Південь» та об’єднаного новоствореного ОУВ «Таврія». При цьому представники медіаспільноти наголошували на тому, що особи на ключових комунікаційних посадах ЗСУ повинні мати належні навички та репутацію для виконання своїх обов'язків згідно з вимогами часу, особливо у воєнний період.

Повний текст заяви Медіаруху читайте тут.

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35372
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
12 дн. тому
В мене запитання, як ця жіночка здобула звання полковника? Для отримання такого звання треба мати військову освіту та багаторічну вислугу на відповідних військових посадах. Інтересно яке звання має ії подруга Маляр? Мабуть генеральське. З якого смітника їх знаходять? Люди на фронті, з численними контузіями, в багнюці по коліна, роками в капітанах ходять. Ганьба і наруга отакі блатіши. Після цього хочуть щоб хлопці життя віддавали. За кого???
Сергій
12 дн. тому
На мою думку зермаковська влада видала журналістам які її обслуговують відповідну методичку стосовно пані Гуменюк щоб її змістити і поставити більш провладну людину яка буде виконувати всі забаганки зермаковської влади.
Вова
12 дн. тому
Щось тут дуже завуальовано з цим звільненням Гуменюк, можливо потрібне місце для мужика?
voin
12 дн. тому
нова петиція - замінити всіх кореспондентів на більш компетентних..... і не допускати до коментування подій у яких вони зовсім некомпетентні......
Вова
12 дн. тому
Щось тут дуже завуальовано з цим звільненням Гуменюк, можливо потрібне місце для мужика?
Юрій
12 дн. тому
Людина виконує свій обов'язок а її звільняють. Гуменюк стала жертвою піарників офісу президента у яких відсотки і рейтинг на першому місці. А журналістів треба дуже добре перевіряти, перш ніж допустити до передової і особливо перевіряти що пишуть і що говорять. Тому що ЗСУ багато в чому страждає від їхньої писанини. Не говорю що всіх не допускати. Але Гуменюк права в тому, що багато хто в гонитві за сенсаціями наносить шкоду ЗСУ.
Серж
12 дн. тому
Щось тут не так. Як то кажуть шито білими нитками. А фамілії тих хто звернувся з вимогою про звільнення висвітлити слабо?
Іван Петрович
12 дн. тому
Хиба достатньо для звільнення тільки листа від медійників чи якесь службове розслідування щодо виконання обов'язків речницею проводилось? Незрозуміло. Щось тут не так, не зовсім прозоро.
анатолій
12 дн. тому
А чому такий поспіх? Спочатку звільнили Гуменюк і тільки тепер підшукують заміну. Між іншим, сама речниця на Еспрессо заявила що вона просто виконує розпорядження командування. Чи просто іде тотальна зачистка усіх публічних персон які були призначені при Залужному?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду