Сайт видання «Апостроф» зазнав хакерської атаки

Сайт видання «Апостроф» зазнав хакерської атаки

18 Лютого 2024
814

Сайт видання «Апостроф» зазнав хакерської атаки

814
Наразі сайт відкривається та оновлюється.
Сайт видання «Апостроф» зазнав хакерської атаки
Сайт видання «Апостроф» зазнав хакерської атаки

Видання «Апостроф» було атаковано російськими хакерами. Про це медіа спочатку повідомило у своїх соцмережах та на сайті, а згодом це підтвердив «Детектору медіа» його головний редактор Денис Попович. «На сайт відбулася хакерська атака. Так само,  як і на інших українських сайтах, на сайті “Апостроф” було розміщено повідомлення російської пропаганди. Перші спроби "покласти" сайт були у неділю, 18 лютого, приблизно о 14.30», — сказав Попович.

Зараз робота сайту відновлена, а фейкове повідомлення видалено.

Нагадаємо, що раніше було зламано низку сайтів та соцмереж українських видань. Так, редакція Liga.net  повідомила, що 18 лютого сайт видання було зламано невідомими.

«18 лютого о 14:30 на сайті Liga.net з’явилась фейкова новина про нібито "розгром" російськими окупантами елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці. Редакція Liga.net не причетна до публікації російської дезінформації, сайт було зламано невідомими», — йдеться у повідомленні.

Також  було зламано акаунт «Української правди» в соцмережі Х. Зараз доступ до акаунту відновлено. На ньому також було розміщено аналогічне повідомлення про Авдіївку. 

Окрім того, атаки також зазнав сайт видання «Телеграф». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
814
Читайте також
24.02.2024 10:50
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
5 179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду