Телеканал «Прямий» атакували російські хакери

Телеканал «Прямий» атакували російські хакери

25 Лютого 2024
1519
25 Лютого 2024
10:05

Телеканал «Прямий» атакували російські хакери

1519
Ввечері 24 лютого в онлайн-трансляції «Прямого» було зламано рухому інформаційну стрічку, внаслідок чого замість новин там транслювалися наративи російської пропаганди.
Телеканал «Прямий» атакували російські хакери
Телеканал «Прямий» атакували російські хакери

Телеканал «Прямий» 24 лютого зазнав кібернападу. Про це йдеться на сайті мовника.

«Сьогодні (24 лютого, — ред.) о 18:33 телеканал "Прямий" зазнав російської хакерської атаки. В онлайн-трансляції "Прямого" на YouTube було "зламано" рухому інформаційну стрічку, внаслідок чого замість новин там стала транслюватись російська пропаганда», — повідомила команда «Прямого».

Фото: зламаний рухомий рядок/«Прямий»

Невдовзі після цього фахівці техвідділу телеканалу вимкнули рухому стрічку, аби відновити її нормальну роботу. 

Нагадаємо, 18 лютого, кілька українських медіа зазнали хакерських атак на їхні сайти й сторінки в соцмережах. Як повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, ресурси видань «Українська правда»Liga.net«Апостроф», «Телеграф» атакували російські кіберзлочинці. 

«Росія продовжує інформаційну війну проти нашої держави. Сьогодні російські хакери здійснили чергову атаку на низку українських медіа та розмістили на їхніх ресурсах фейкову інформацію», — ідеться в повідомленні Держспецзв’язку.  

Наступного дня невідомі зловмисники також зламали систему, яка відповідає за ефірне мовлення телеканалу «Еспресо». Хакери розмістили в ефірі телеканалу короткий ролик з кадрами зруйнованих українських міст, відео з Джозефом Байденом та закликом зупинитися, натякаючи на нібито причетність США до війни в Україні.

24 лютого редакція NV також повідомила, що в роботу сайту видання втрутилися хакери. Вони розмістили новину, до якої редакція не має жодного стосунку. У фейковому матеріалі йшлося про те, що російські хакери нібито «відстежували переміщення громадян України, зокрема співробітників силових відомств».

Фото: «Прямий»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1519
Читайте також
24.02.2024 10:50
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
5 179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду