detector.media
Гала Скляревська
Ольга Чорна
18.02.2024 22:02
Сайт видання «Апостроф» зазнав хакерської атаки
Сайт видання «Апостроф» зазнав хакерської атаки
Наразі сайт відкривається та оновлюється.

Видання «Апостроф» було атаковано російськими хакерами. Про це медіа спочатку повідомило у своїх соцмережах та на сайті, а згодом це підтвердив «Детектору медіа» його головний редактор Денис Попович. «На сайт відбулася хакерська атака. Так само,  як і на інших українських сайтах, на сайті “Апостроф” було розміщено повідомлення російської пропаганди. Перші спроби "покласти" сайт були у неділю, 18 лютого, приблизно о 14.30», — сказав Попович.

Зараз робота сайту відновлена, а фейкове повідомлення видалено.

Нагадаємо, що раніше було зламано низку сайтів та соцмереж українських видань. Так, редакція Liga.net  повідомила, що 18 лютого сайт видання було зламано невідомими.

«18 лютого о 14:30 на сайті Liga.net з’явилась фейкова новина про нібито "розгром" російськими окупантами елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці. Редакція Liga.net не причетна до публікації російської дезінформації, сайт було зламано невідомими», — йдеться у повідомленні.

Також  було зламано акаунт «Української правди» в соцмережі Х. Зараз доступ до акаунту відновлено. На ньому також було розміщено аналогічне повідомлення про Авдіївку. 

Окрім того, атаки також зазнав сайт видання «Телеграф». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY