У Камеруні невідомі застрелили журналіста

У Камеруні невідомі застрелили журналіста

8 Травня 2023
858

У Камеруні невідомі застрелили журналіста

858
Це вже третє вбивство журналіста в країні, де триває конфлікт між урядом та сепаратистами, за цей рік.
У Камеруні невідомі застрелили журналіста
У Камеруні невідомі застрелили журналіста

У Камеруні озброєні чоловіки застрелили журналіста Аньє Нде Нсоха. Це щонайменше третє вбивство працівника ЗМІ в країні цього року, повідомляє Reuters із посиланням на місцеву профспілку журналістів.

Це сталось у неділю пізно ввечері в місті Баменді на північному заході Камеруну.

Колега загиблого Мелані Ндефру, яка перебувала поруч з місцем нападу, повідомила, що невідомі відкрили вогонь по Нсосі, коли той перебував у пабі.

Камерунська асоціація англомовних журналістів (CAMASEJ) підтвердила смерть Нсоха і закликала провести розслідування.

«Тривалий конфлікт у північно-західному та південно-західному регіонах наражає журналістів на серйозну небезпеку», — заявив президент асоціації Джуд Вібан.

Представник регіональної влади доповів, що їм нічого не відомо про напад. Наразі ніхто не взяв на себе відповідальності.

Аньє Нде Нсох був керівником бюро західного і північно-західного регіону щотижневої газети Advocate. У редакції повідомили, що він щойно закінчив роботу над понеділковим випуском газети, у якому опублікував передовицю та ще дві статті.

«Це було шоком почути про його смерть», — сказав видавець Advocate Тарх’янґ Еновбіках Табе.

Вбивство Нсоха відбулось на тлі конфлікту між владою Камеруну і деякими сепаратистськими угрупованнями в англомовних регіонах, який набув насильницького характеру в 2017 році, пише Reuters. Тисячі людей були вбиті в боях між озброєними сепаратистами та урядовими військами, причому обидві сторони вчиняли злочини.

Раніше цього року в результаті двох окремих нападів у Судані вже вбили радіоведучого і журналіста. Це змусило Організацію Об'єднаних Націй висловити занепокоєння ситуацією в медіасередовищі країни.

Нагадаємо, за даними організації «Репортери без кордонів», у 2022 році загалом у світі загинуло/вбито 57 журналістів, зокрема восьмеро з них загинули в Україні внаслідок російської агресії. 49 журналістів зникли безвісти.

Фото: affcameroon.defyhatenow.org
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
858
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду