У Мексиці вбили четвертого журналіста за місяць

У Мексиці вбили четвертого журналіста за місяць

23 Серпня 2022
654
23 Серпня 2022
11:58

У Мексиці вбили четвертого журналіста за місяць

654
З початку року у країні вбили вже 19 журналістів – це найбільша кількість за всю історію.
У Мексиці вбили четвертого журналіста за місяць
У Мексиці вбили четвертого журналіста за місяць

У Мексиці, в штаті Герреро, застрелили журналіста Фредіда «Фреді» Романа. Про це пише Reuters. 

Як повідомляється, медійника вбили в його машині. Це вже четверте вбивство журналіста в Мексиці за останній місяць і 19-те з початку року. 

Журналіста вбили одразу після публікації колонки про нібито причетність місцевих політиків до зникнення 43 студентів у 2014 році, яке минулого тижня слідчі назвали «державним злочином». Водночас зв'язок між убивством і професійною діяльністю Фредіда Романа ще з'ясовується.

Як пише Reuters, рівень насильства проти преси в Мексиці стрімко зріс під час правління президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який обійняв посаду у 2018 році.

Раніше в Мексиці на порозі власного будинку вбили журналіста видання Expreso Антоніо де ла Круза. Він робив матеріали, які стосувалися проблем сільського господарства та соціальних труднощів, таких як нестача води. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
654
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду