detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
08.05.2023 13:50
У Камеруні невідомі застрелили журналіста
У Камеруні невідомі застрелили журналіста
Це вже третє вбивство журналіста в країні, де триває конфлікт між урядом та сепаратистами, за цей рік.

У Камеруні озброєні чоловіки застрелили журналіста Аньє Нде Нсоха. Це щонайменше третє вбивство працівника ЗМІ в країні цього року, повідомляє Reuters із посиланням на місцеву профспілку журналістів.

Це сталось у неділю пізно ввечері в місті Баменді на північному заході Камеруну.

Колега загиблого Мелані Ндефру, яка перебувала поруч з місцем нападу, повідомила, що невідомі відкрили вогонь по Нсосі, коли той перебував у пабі.

Камерунська асоціація англомовних журналістів (CAMASEJ) підтвердила смерть Нсоха і закликала провести розслідування.

«Тривалий конфлікт у північно-західному та південно-західному регіонах наражає журналістів на серйозну небезпеку», — заявив президент асоціації Джуд Вібан.

Представник регіональної влади доповів, що їм нічого не відомо про напад. Наразі ніхто не взяв на себе відповідальності.

Аньє Нде Нсох був керівником бюро західного і північно-західного регіону щотижневої газети Advocate. У редакції повідомили, що він щойно закінчив роботу над понеділковим випуском газети, у якому опублікував передовицю та ще дві статті.

«Це було шоком почути про його смерть», — сказав видавець Advocate Тарх’янґ Еновбіках Табе.

Вбивство Нсоха відбулось на тлі конфлікту між владою Камеруну і деякими сепаратистськими угрупованнями в англомовних регіонах, який набув насильницького характеру в 2017 році, пише Reuters. Тисячі людей були вбиті в боях між озброєними сепаратистами та урядовими військами, причому обидві сторони вчиняли злочини.

Раніше цього року в результаті двох окремих нападів у Судані вже вбили радіоведучого і журналіста. Це змусило Організацію Об'єднаних Націй висловити занепокоєння ситуацією в медіасередовищі країни.

Нагадаємо, за даними організації «Репортери без кордонів», у 2022 році загалом у світі загинуло/вбито 57 журналістів, зокрема восьмеро з них загинули в Україні внаслідок російської агресії. 49 журналістів зникли безвісти.

Фото: affcameroon.defyhatenow.org
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY