detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
11.04.2023 09:57
З полону звільнили захисницю «Азовсталі», пресофіцерку та поетку Валерію Карпиленко
З полону звільнили захисницю «Азовсталі», пресофіцерку та поетку Валерію Карпиленко
У травні Валерія одружилась на «Азовсталі» з захисником Маріуполя, обмінявшись з ним обручками з фольги. За три дні він загинув, а ще за десять вона потрапила у полон.

В понеділок, 10 квітня, з російського полону звільнили захисницю Маріуполя, поетку та речницю полку «Азов»  Валерію Карпиленко.

Цю інформацію підтвердила в телеграмі радниця з комунікацій глави Офісу президента Дар’я Зарівна.

Фото з Валерією Карпиленко (позивний «Нава») також опублікував захисник Маріуполя Дмитро Козацький («Орест»).

Моя Нава ❤️ pic.twitter.com/YPkebt6Eer

— Орест (@kztsky) April 10, 2023

Речниця полку «Азов» Маріанна Хомерікі сказала Суспільному, що поки не може повідомити про стан захисниці, подробиці будуть згодом.

Раніше Валерія викладала в Маріупольському університеті та працювала журналісткою на телеканалі «TV7 Маріуполь». Ще в 2015 році приєдналась до пресслужби полку «Азов», згодом була пресофіцеркою у Донецькому прикордонному загоні. Видала збірку поезії «Квіти і зброя».

На момент повномасштабного вторгнення  Валерія працювала у пресслужбі головного управління ДСНС у Донецькій області. Після 24 лютого вона повернулася до полку «Азов».

У травні 2022 року, під час оборони «Азовсталі», Валерія Карпиленко вийшла заміж за прикордонника Андрія Суботіна, з яким була разом три роки. Вони обмінялися обручками з фольги. За словами його матері, Андрій на момент початку повномасштабного вторгнення служив у прикордонному загоні в Маріуполі і знову зустрівся з Валерією на «Азовсталі» наприкінці березня. Він загинув за три дні після весілля.

Валерія потрапила у полон під час виходу українських військових з "Азовсталі" 16 травня 2022 року. Донецька ОВА повідомляла, що її утримували в колонії в окупованій Оленівці.

Нагадаємо, напередодні, у понеділок, 10 квітня, з російського полону звільнили 100 українських бійців. Серед звільнених з полону військових — 80 чоловіків та 20 жінок. Дев'ятеро — офіцери, усі решта — рядовий та сержантський склад. Майже половина з них мають важкі поранення, хвороби або зазнали катувань. Наймолодшому — 19 років. Звільнені військові обороняли Маріуполь, Бахмут, Гостомель, Чонгар, острів Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС.

Фото: Дмитро Козацький 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY