detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.02.2023 09:21
Залужний подякував військовим журналістам у їхній професійний день
Залужний подякував військовим журналістам у їхній професійний день
Головнокомандувач: Ви фіксуєте історію нашої боротьби і прийдешньої Перемоги. Завдяки вам Україна і світ знають імена та обличчя своїх захисників і захисниць.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний опублікував звернення з нагоди Дня військового журналіста України, який відзначають 16 лютого. 

Головнокомандувач нагадав, що лише за час широкомасштабної збройної агресії Росії безпосередньо під час здійснення професійної діяльності загинуло 8 українських журналістів, ще 24 загинули як учасники бойових дій у лавах Сил оборони України та внаслідок ворожих обстрілів. 

«Дякую вам, дорогі воєнкори та пресофіцери, за службу і правду! Завдяки вам Україна і весь вільний світ знає імена та обличчя своїх захисників і захисниць. Ви фіксуєте історію нашої боротьби і прийдешньої Перемоги. Ви робите Збройні Сили України справжнім брендом, рівень довіри до якого безпрецедентно високий.  

Зичу якнайшвидшої Перемоги! Сил і стійкості, натхнення і непохитної віри! Вічна пам'ять полеглим… Слава військовим журналістам, пресофіцерам, офіцерам зі зв'язків з громадськістю! Слава Україні!»,  написав Залужний. 

16 лютого 2015 року під час виконання військового обовʼязку в районі Дебальцевого на Донеччині загинув кореспондент Телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз» капітан Дмитро Лабуткін. З 2018-го року у день загибелі Лабуткіна щороку відзначають День військового журналіста України. 

За даними Інституту масової інформації (ІМІ), станом на 24 січня російські військові вбили 43 журналістів в Україні. З них вісім журналістів убито під час виконання професійних обов'язків (троє українських та п’ять іноземних медійників, дві жінки та п'ять чоловіків). 

Фото: Головнокомандувач ЗС України / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY