Журналісти чеського суспільного мовника потрапили під обстріл під Бахмутом

Журналісти чеського суспільного мовника потрапили під обстріл під Бахмутом

27 Січня 2023
2786

Журналісти чеського суспільного мовника потрапили під обстріл під Бахмутом

2786
Журналістка Анастасія Жук вважає, що удар був цілеспрямований, адже бачила поблизу дрон.
Журналісти чеського суспільного мовника потрапили під обстріл під Бахмутом
Журналісти чеського суспільного мовника потрапили під обстріл під Бахмутом

26 січня російські військові, ймовірно цілеспрямовано, обстріляли місцину поблизу Бахмута на Донеччині, де працювали журналісти чеського Суспільного мовника разом з українськими колегами. Журналісти та авто були марковані наліпками «Преса», а перед обстрілом вони бачили поблизу дрон.

Про це представниці ІМІ повідомила українська воєнна кореспондентка, фіксерка чеського Суспільного мовника Анастасія Жук.

Журналістка заявляє, що удар по них був цілеспрямований, оскільки бачила перед тим дрон, який літав поблизу. Утім, вона невпевнена, чи був цей дрон російським.

«Я впевнена на 200%, що це було цілеспрямовано, тому що перед цим літав дрон, і похибка була незначна. Можливо, вони вирішили нас полякати, але, знаєте, розліт осколків, уламків теж треба враховувати. І стріляти по пресі така собі “розвага”», — каже Анастасія.

Вона розповіла, що журналісти були на під'їзді до Бахмута і зупинилися хвилин на 20, щоб відзняти панорамний вид вибухів, роботу ворожої артилерії та записати журналіста в кадрі.

«Поки колеги записували стендап, я помітила, що літає дрон, але я не знаю, чий це дрон, оскільки ми перебували на території, підконтрольній ЗСУ. На ньому, на жаль, не написано, український він чи російський. Він політав. А ми водночас були в касках з написом “Преса”, на машині теж була наліпка “Преса” — і спереду, і позаду.

Коли ми закінчили працювати, метрів за 50 був перший приліт. Ймовірно, це була артилерія, тому що мінометами вони нас не могли дістати, оскільки ми були на вершині. Це була артилерія, 152-й калібр – самохідна артилерійська установка», — розповіла Анастасія.

За її словами, вона пішла до машини, де на неї вже чекали колеги. У той час знову пролунав вибух — за 20 метрів від авто, снаряд упав на дорогу.

«Мої колеги дуже злякалися. Ми почали швиденько збиратися, сіли в машину, від’їхали. Виїхали на асфальтовану дорогу, і буквально через одну хвилину після того, як ми рушили з місця, був черговий приліт САУ 152-го калібру. Приблизно на те саме місце, де стояла наша машина», — зауважила журналістка.

За її словами, журналісти не дістали поранень, а відбулися переляком.

Нагадаємо, 12 січня знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під обстріл у селі Невське на Луганщині, їдучи у автомобілі поліції.

Фото: rsf.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2786
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду