Учасники престуру до Херсона в понеділок потрапили під обстріл (ВІДЕО)

Учасники престуру до Херсона в понеділок потрапили під обстріл (ВІДЕО)

16 Листопада 2022
3247
16 Листопада 2022
12:22

Учасники престуру до Херсона в понеділок потрапили під обстріл (ВІДЕО)

3247
Ракети поцілили у 200 метрах від журналістів на виїзді з міста.
Учасники престуру до Херсона в понеділок потрапили під обстріл (ВІДЕО)
Учасники престуру до Херсона в понеділок потрапили під обстріл (ВІДЕО)

Група журналістів, які 14 листопада брали участь у престурі до звільненого Херсону, потрапила під ворожий обстріл на зворотньому шляху до Миколаєва.

Про це представниці ІМІ у Миколаївській області розповів кореспондент видання НикВести Сергій Овчаришин.

За його словами, після завершення престуру на шляху з Херсона до Миколаєва організатори запропонували зробити зупинку біля стели «Ворота Херсона», що на виїзді з міста.

«Так, ми зупинились біля стели для фото, і було два прильоти, десь в 300 метрах від нас. Я в цей момент саме записував відео», — розказав Сергій Овчаришин.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у своєму Телеграм-каналі опублікував відеозапис, зроблений одним з іноземних телеканалів, на якому зафіксовано момент вибуху. «Ще не дуже безпечно на Херсонщині», — підписав допис Кім.

На відео видно, як одразу після вибуху журналісти, які на той момент перебували надворі, почали швидко повертатися до автобусів. Вже за кілька хвилин автобуси покинули місце обстрілу.

Нагадаємо, 14 листопада телеведучий та журналіст Дмитро Комаров потрапив під ворожий обстріл біля Антонівського мосту в Херсоні.

13 листопада Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у звільненому Херсоні, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані недійсними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йшлося в заяві. При цьому в повідомленні не були вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляли, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews.  

Про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews повідомила в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

14 листопада журналісти hromadske Анастасія Станко та Микола Пастико повідомили, що їх позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона. 

У коментарі «ДМ» представник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євген Єрін повідомив, що процес позбавлення акредитації триває, тому такі рішення можуть бути і щодо інших медіа, які працювали у Херсоні.

Українські та іноземні журналісти і медійні організації закликали владу розв’язати конфліктну ситуацію навколо позбавлення акредитації журналістів, які висвітлювали події у звільненому Херсоні.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець також закликав міністра оборони Олексія Резнікова повернути акредитацію українським та закордонним медійникам, які висвітлювали події в Херсоні одразу після звільнення.

В понеділок, 14 листопада, провели перший престур для журналістів до звільненого Херсона.

У середу, 16 листопада, має відбутися ще один престур для журналістів до звільненого від російської окупації Херсона.

Фото: niknews.mk.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3247
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду