Бутусов заявив, що Офіс президента веде пряму атаку на медіа за матеріали про перемогу в Херсоні

Бутусов заявив, що Офіс президента веде пряму атаку на медіа за матеріали про перемогу в Херсоні

14 Листопада 2022
5652
14 Листопада 2022
17:50

Бутусов заявив, що Офіс президента веде пряму атаку на медіа за матеріали про перемогу в Херсоні

5652
«Херсон звільнили 11 листопада, але журналістам повідомили, що знімати та викладати матеріали про звільнення Херсона можливо тільки з 14 листопада, коли у Херсон приїхав президент Зеленський, який мав стати головною зіркою усіх сюжетів», — відзначив головний редактор «Цензор.Нет».
Бутусов заявив, що Офіс президента веде пряму атаку на медіа за матеріали про перемогу в Херсоні
Бутусов заявив, що Офіс президента веде пряму атаку на медіа за матеріали про перемогу в Херсоні

Головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов засудив рішення влади позбавити акредитації медійників через те, що всупереч забороні Офісу президента вони відвідали місто до 14 листопада.

«Цензор.Нет» цю вимогу не порушив, однак редакція сайту виступила на підтримку колег, оскільки вважає заборону влади «абсурдною».

Як підкреслив Юрій Бутусов, завдання журналістів — захищати Україну зі свободою слова, а не виконувати забаганки Офісу президента. «Це пряма атака на медіа з боку офісу президента. Нагадаю, що коли президент закликав усіх нічого не робити і чекати на шашлики у травні, саме журналісти попри це створювали розголос щодо вторгення РФ. І Херсон був зданий і Чонгар, у лютому і за це досі влада не відповіла. Якби ми виконували забаганки офісу президента, то Україна б могла загинути під російським ударом. Свобода слова це кращий захист для України, без неї у війні не вистояти», — зазначив редактор «Цензор.Нет».

Нагадаємо, починаючи з 13 листопада низці воєнкорів скасували дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнали недійсними. Вони порушили правила роботи, кажуть у Генеральному штабі Збройних сил України. Йдеться про вимоги наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також про інші розпорядження військового командування.

У переліку воєнкорів, яким скасували акредитацію, — щонайменше шість журналістів знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews. Журналісти hromadske Анастасія Станко та Микола Пастико 14 листопада повідомили, що їх позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона. Також у цьому переліку — воєнний фотограф «Української правди» Дмитро Ларін.

Фотографія Дмитра Ларіна. Як за таке фото можна карати, запитує Юрій Бутусов

Процес позбавлення акредитації триває, повідомив у коментарі «Детектору медіа» представник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євген Єрін. Українські та іноземні журналісти і медійні організації закликали владу знайти рішення щодо цього конфлікту.

Фото з фейсбук-сторінки Юрія Бутусова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5652
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анатолій
426 дн. тому
Президент відповість своєю поразкою у виборах, але тут якесь рілі тявкання ще й дитиною прикривається
Вячеслав
528 дн. тому
Бутусов як та собачка,тявкає і тявкає,щоб хоч якось на нього звернули увагу,хіба Призедент лишає акридетацій журналістів.
Alex
528 дн. тому
порохоботи грьобані, вам з 2014 треба було розповідати офісу президента що і як, а зараз коли є реальна перемога і конкретні дії президента то вас така кількість зібралась. Шавки продажні. Пізд...йте на фронт і покажіть свою патріотичність.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду