detector.media
29.09.2021 12:59
Цаплієнко отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Єсипенка
Цаплієнко отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Єсипенка
Затриманий журналіст просить, щоб його не забували.

Український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка. 

«Я читаю цей лист і пам'ятаю, як лежав притиснутий ногою до теплого кримського асфальту, який здригався від пострілів поруч з моєю головою. Я читаю цей лист українського журналіста, з в'язниці окупованого Сімферополя, і згадую слова Джона Маккейна про те, що у кожної людини своя межа тортур.

Владислава Єсипенка затримали в Криму в березні цього року. Після серії сюжетів для "Радіо Свобода". Підкинута вибухівка, звинувачення в шпигунстві і тероризмі. І далі приниження, знущання, тортури. У листі Єсипенко просить, щоб його не забували. Після серії гучних обмінів полоненими про маловідомі укладених Кремля пам'ятає все менше людей», – написав Цаплієнко у Facebook.

Він зазначив, що «через кілька тижнів на Владислава Єсипенка чекає вирок.

«ФСБівці тиснуть на Владислава і вимагають мовчати, аби не отримав ще більший термін. В’язень передав мені цей лист через митрополита ПЦУ в Криму Климента. Він каже, що страшніше за тортури електричним струмом те, що про нього просто забувають», – додав Цаплієнко.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму затримала фрилансера «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрилансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України».

У ФСБ також заявили, що виявили в автомобілі Єсипенка гранату. Обвинувачення, які йому зрештою висунули, стосуються тільки зброї і не пов'язані з нібито збором інформації на користь спецслужб України.

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах із неволі.

6 липня 2021 року окупаційний «суд» Сімферополя продовжив арешт Єсипенку ще на шість місяців. Засідання «суду» відбулося в закритому режимі.

15 липня Єсипенку висунули обвинувачення за двома статтями КК РФ, за якими максимальний термін покарання – 18 років позбавлення волі.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY