Справу про вбивство журналіста Сергієнка передадуть до Києва – адвокат

Справу про вбивство журналіста Сергієнка передадуть до Києва – адвокат

6 Липня 2021
1198

Справу про вбивство журналіста Сергієнка передадуть до Києва – адвокат

1198
Суд задовольнив клопотання адвоката потерпілих Євгенії Закревської та прокурорки Юлії Малашич.
Справу про вбивство журналіста Сергієнка передадуть до Києва – адвокат
Справу про вбивство журналіста Сергієнка передадуть до Києва – адвокат

Верховний суд України ухвалив передати справу про вбивство Героя Небесної Сотні, журналіста Василя Сергієнка з Черкаської області до Дарницького районного суду Києва.

Про це повідомила адвокат потерпілих у справі Євгенія Закревська, а також об’єднання адвокатів Небесної сотні Адвокатська дорадча група.

«За весь час розгляд практично не просунувся та порушувалися розумні строки. Прокурор Юлія Малашич заявляла відводи колегії суддів», – говориться в повідомленні.

Таким чином суд задовольнив клопотання Закревської та прокурорки Юлії Малашич. 

Справа Сергієнка слухалася в Городищенському суді Черкаської області з червня 2019 року.

Одного з лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському й журналіста Василя Сергієнка вбили у квітні 2014 року. Його викрали з двору власного будинку, наступного дня тіло знайшли в лісі за 15 кілометрів від міста зі слідами тортур. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю.

З 2015 по 2017 роки за підозрою у вбивстві затримали п’ятьох осіб: Володимира Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка (обвинувачуються у виконанні викрадення), Володимира Воронкова (обвинувачується у виконанні вбивства) і власника київського спортклубу «Тай» Вадима Мельника (обвинувачується в організації злочину).

У розшуку перебували ще два фігуранти справи: Андрій Іносов, якого підозрюють в організації викрадення, і Валерій Федоров, якого слідство вважає ще одним виконавцем вбивства.

8 грудня 2020 року Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування проти підозрюваного у викраденні та вбивстві журналіста. 1 лютого 2021 року Офіс генерального прокурора повідомив, що передав до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного у викраденні, катуванні та вбивстві Сергієнка.

15 квітня 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань оголосили нову підозру в справі про викрадення та вбивство Сергієнка. Підозрюваного вже оголосили в розшук, його ім'я прокуратура не розголошувала.

Фото: Євгенія Закревська/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1198
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду