Мацука повідомив, що йому погрожують у соцмережах

Мацука повідомив, що йому погрожують у соцмережах

19 Квітня 2021
2578

Мацука повідомив, що йому погрожують у соцмережах

2578
Мацука розповів, що отримає погрози через використання російської мови для виробництва контенту; його належність до Донбасу; те, що він переселенець.
Мацука повідомив, що йому погрожують у соцмережах
Мацука повідомив, що йому погрожують у соцмережах

Шефредактор громадсько-політичного мовлення державного телеканалу «Дом» Олексій Мацука повідомив, що отримує в соціальних мережах погрози фізичною розправою. Про це він розповів 19 квітня ІМІ.

За словами журналіста, він отримує погрози та різні хейтерські коментарі від початку призначення на посаду шефредактора, 23 лютого.

Мацука розповів, що отримає погрози через використання російської мови для виробництва контенту; його належність до Донбасу; те, що він переселенець.

«Серед тих, хто дозволяє собі надзвичайно агресивні вислови як на мою адресу, так і на адресу моїх колег-журналістів з редакції, є прихильники різних політичних таборів, які відверто декларують свої ідеологічні та політичні погляди. Канал займає позицію медіа, яке висвітлює реінтеграційні процеси для аудиторії в непідконтрольних уряду районах України, а також для тих аудиторій, що перебувають на підконтрольних уряду територіях, розташованих поблизу лінії зіткнення», – розповів журналіст.

Він уточнив, що «прихильники окремих політичних гравців у Києві або їхні політичні агенти впливу також умисно підігрівають песимізм щодо нашої роботи та сприяють послабленню взаємозв'язку ТОТ з рештою України».

«Вони виривають з контексту наші матеріали й поширюють дезінформацію про нашу діяльність, що призводить до постійних погроз, принизливих коментарів на мою адресу особисто і редакції загалом», – вважає Мацука.

На його дуку, ці повідомлення мають ознаки спланованих операцій.

Олексій Мацука не відповів ІМІ, чи звертатиметься до поліції.

В Україні 1 березня 2020 року почав мовлення державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом». Він входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (в склад якого також входить телеканал UATV).

«Дом» мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Головна мета каналу – інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

23 лютого 2021 року засновник інтернет-видання «Новости Донбасса», голова правління «Донецького інституту інформації», журналіст і ведучий Олексій Мацука став шефредактором громадсько-політичного мовлення державного телеканалу для тимчасово окупованих територій «Дом». Раніше він вів блог «Донбасс: На самом деле» та редагував програми про Донбас і світ, нині його обов’язки значно розширилися – до 12-14 програм. Йому доведеться залишити посаду ведучого та зайнятися підвищенням якості контенту держмовника. Мацука очолив єдиний ньюзрум телеканалу та відповідатиме за синхронізацію контенту з генеральною метою «Дому» – повернення окупованих територій.

Фото: kanaldom.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2578
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду