Директорка Департаменту комунікацій НБУ повідомила, що отримує погрози

Директорка Департаменту комунікацій НБУ повідомила, що отримує погрози

16 Червня 2021
2163

Директорка Департаменту комунікацій НБУ повідомила, що отримує погрози

2163
Калачова додала, що її чоловік, шефредактор порталу «Фінансовий клуб» Руслан Чорний теж нещодавно отримав анонімні погрози телефоном.
Директорка Департаменту комунікацій НБУ повідомила, що отримує погрози
Директорка Департаменту комунікацій НБУ повідомила, що отримує погрози

Директорка Департаменту комунікацій Національного банку України Галина Калачова 16 червня повідомила, що отримає погрози.

«Коли йшла в НБУ, було цікаво як це – працювати в держсекторі. На сьогодні з найяскравіших вражень – це дізнатися, що тебе замовили, а твоїм близьким – погрожують. З кількох джерел знаю, що по мені персонально може розгортатися негативна інформаційна атака. Мета – дискредитація репутації, психологічний тиск, залякування. Можливий спосіб: інформаційні вкиди, проплачені провокації», – розповіла вона.

Калачова додала, що її чоловік, шефредактор порталу «Фінансовий клуб» Руслан Чорний теж нещодавно отримав анонімні погрози телефоном. «Їх зміст: найкращий журналіст – без рук та ніг. Через кілька днів після цього ми отримали ще одне попередження про те, що мене можуть інформаційно атакувати і відверто цькувати», – уточнила вона.

Крім того, Галина Калачова зазначила, що 14 червня на бізнес-партнера Руслана Чорного, шефредактора «Юридичної практики» Рустама Колесника скоїли напад.

Як писав ДМ, 14 червня в Києві невідомий напав на шефредактора «Юридичної практики» Рустама Колесника. Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. За даними «Юридичної практики», слідство перевіряє версію, що на Колесника напали через професійну журналістську діяльність.

Нагадаємо, Галина Калачова із серпня 2020 року працювала в Національному банку на посаді керівниці з питань стратегічних комунікацій та виконувала обов’язки директора Департаменту комунікацій.

8 вересня 2020 року правління Національного банку України визначило переможницю конкурсу на посаду директора Департаменту комунікацій НБУ, нею стала журналістка та редакторка Галина Калачова.

До призначення в НБУ вона майже 11 років працювала в ділових та фінансових ЗМІ: у 2017–2020 роках – у інформаційно-аналітичній платформі VoxUkraine (керівницею проєкту Budget Watchdog та редакторкою проєкту VoxConnector); у 2014–2020 роках – заступницею головного редактора видання «Економічна правда»; у 2009–2014 роках була кореспонденткою журналу «Експерт Україна» та «Экономические известия». Має досвід викладання в межах навчальних програм Центру вдосконалення економічної журналістики KSE.

На фото Руслан Чорний та Галина Калачова / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2163
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду