Олексій Мацука йде з каналу «Дом»

Олексій Мацука йде з каналу «Дом»

6 Листопада 2021
6423
6 Листопада 2021
11:07

Олексій Мацука йде з каналу «Дом»

6423
Він обіймав посаду шефредактора каналу з 23 лютого 2021 року.
Олексій Мацука йде з каналу «Дом»
Олексій Мацука йде з каналу «Дом»

У суботу, 6 листопада, Олексій Мацука повідомив, що йде з посади шефредактора державного телеканалу «Дом». Про це він сказав під час виступу на «Донбас медіа форумі».

«"Дом" протягом цього року отримав достатньо сильну команду, достатні можливості, і організувати мовлення зможуть і без моєї особистої участі в подальшому у більшості випадків», – сказав Олексій Мацука.

Після ДМФ він планує працювати над «збільшенням присутності українських медіапроєктів на непідконтрольних територіях».

«На мій погляд, не можна відкладати цей процес. Нам реально не можна чекати, щоб не робити медіапроєкти на непідконтрольні території. «Дом» робить мовлення, так, але, на мій погляд, на сьогоднішній день може настати точка неповернення щодо непідконтрольних територій. Щоб вона не настала, важливо зосередити 100% зусиль на Донецьку, Луганську, Криму, що є в моїх особистих та професійних планах як редактора, як журналіста, як медійної персони», – додав Олексій Мацука.

Зокрема, він планує зробити «Донбас медіа форум» не щорічною подією, а постійно діючим проєктом із тренінгами, зустрічами медійників тощо.

Олексій Мацука – журналіст і ведучий, засновник інтернет-видання «Новости Донбасса», голова правління «Донецького інституту інформації».

Шефредактором каналу «Дом» Мацуку призначили 23 лютого 2021 року. До цього журналіст вів на каналі «Дом» блог «Донбасс: На самом деле» та редагував програми.

Телеканал «Дом» розпочав роботу у березні 2020 року, він мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для «об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного».

Головна мета каналу задекларована як інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

Наразі дивитись «Дом» можна на вільних територіях України через супутник та в інтернеті, він поступово набуває статусу «всеукраїнського російськомовного державного телеканалу».

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6423
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду