У Таджикистані напали на кореспондентів «Радіо Свобода»

У Таджикистані напали на кореспондентів «Радіо Свобода»

5 Березня 2021
1116

У Таджикистані напали на кореспондентів «Радіо Свобода»

1116
Один журналіст отримав поранення обличчя. Правоохоронці почали розслідування інциденту.
У Таджикистані напали на кореспондентів «Радіо Свобода»
У Таджикистані напали на кореспондентів «Радіо Свобода»

У Душанбе 4 березня напали на двох кореспондентів «Радиои Озодӣ» (таджицької служби «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода») Шахло Абдуллоєву та Муллораджаба Юсуфі, які опитували водія на заправці для сюжету про підвищення цін на бензин. Про це повідомило медіа.

Журналісти розповіли, що працівник АЗС «Соро Ойл» підійшов до них та зажадав припинити інтерв’ю, потім спробував закрити об’єктив камери та штовхнув Абдуллоєву.

Юсуфі знімав напад на мобільний телефон. Працівник АЗС напав на Муллораджаба Юсуфі та вдарив його кулаком у щелепу, заявивши, що журналісти не мають права знімати об’єкт без попередньої письмової згоди. Юсуфі отримав поранення обличчя, лікарі рекомендували йому пройти два тижні лікування.

Журналісти заперечують, що знімали на території компанії. За словами Юсуфі, вони розмовляли лише з кількома водіями, які скаржилися на різке підвищення цін на бензин в Таджикистані.

Журналісти «Радиои Озодӣ» поскаржилися в Міністерство внутрішніх справ Таджикистану, слідчі Душанбе почали розслідування інциденту.

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року в Єревані протестувальники напали на журналіста вірменської служби «Радіо Свобода» – «Радио Азатутюн» Артака Хуляна та оператора Карена Чилінгаряна. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1116
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду