У Вірменії напали на редакцію «Радіо Свобода»

У Вірменії напали на редакцію «Радіо Свобода»

10 Листопада 2020
2943
10 Листопада 2020
10:40

У Вірменії напали на редакцію «Радіо Свобода»

2943
Нападники хотіли забрати сервери видання.
У Вірменії напали на редакцію «Радіо Свобода»
У Вірменії напали на редакцію «Радіо Свобода»

У Єревані в ніч на 10 листопада невідомі напали на офіс вірменської редакції «Радіо Свобода» – «Радио Азатутюн». Про це повідомило видання.

Близько 40 чоловіків о 4:00 (о 2:00 за Києвом) спробували увірватися в офіс – ногами і кулаками били по дверях, нецензурно висловлювалися, смикали працівників редакції та вдарили журналіста. «Ми прийшли забрати сервери, щоб ви не виходили в ефір. Ви зрадники, ви турки, ви в ефір не вийдете», – сказали нападники та пригрозили, що «Радио Азатутюн» більше не буде виходити в ефір.

Група покинула територію, коли працівники редакції викликали поліцію. У виданні зазначили, що серед нападників був член студентського союзу АРФ «Дашнакцутюн» «Нікол Агбалян» Герасим Варданян.

 

Нагадаємо, вранці 27 вересня 2020 року Вірменія та Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства.

Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села та позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікола Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах. Після цього він оголосив воєнний стан та мобілізацію. Згодом парламент Азербайджану ухвалив постанову про воєнний стан.

9 листопада Вірменія, Азербайджан і Росія уклали тристоронню угоду про зупинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Ці домовленості передбачають: повне припинення вогню і всіх військових дій; під контроль Азербайджану переходить частина територій; лінію контакту сторін має контролювати «миротворчий контингент Російської Федерації». За даними ЗМІ, також там будуть присутні миротворці Туреччини. 

У вірменській столиці Єревані протестувальники, не згодні з рішенням прем’єра Ніколи Пашиняна, штурмували урядові будівлі і парламент. Протестувальники вимагають негайної відставки влади Вірменії, а опозиційні сили країни хочуть скасувати цю угоду.

Нагірний Карабах — це спірна територія між Вірменією та Азербайджаном. Після розпаду СРСР регіон увійшов до міжнародно визнаних кордонів Азербайджану, але від того часу фактично контролюється Вірменією, оскільки населення регіону переважно вірменське.

Фото: Радио Азатутюн

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2943
Читайте також
15.10.2020 16:30
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
5 740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду