Лауреатом премії імені Сахарова стала опозиція Білорусі

Лауреатом премії імені Сахарова стала опозиція Білорусі

22 Жовтня 2020
1166

Лауреатом премії імені Сахарова стала опозиція Білорусі

1166
Серед переможців – засновник телеграм-каналу Nexta.
Лауреатом премії імені Сахарова стала опозиція Білорусі
Лауреатом премії імені Сахарова стала опозиція Білорусі

Лауреатом премії  «За свободу думки» імені Андрія Сахарова в 2020 році стала опозиція Білорусі, яка представлена Координаційною радою та ініціативою «хоробрих жінок», діячами політичного та громадянського суспільства. Про це 22 жовтня повідомив Європарламент.

Лауреата обрала конференція голів Європейського парламенту, після чого президент ЄП Давід Сассолі оголосив рішення в пленарній залі Брюсселя. «Дозвольте привітати представників білоруської опозиції за їх мужність, стійкість та рішучість. Вони стояли й досі залишаються сильними перед набагато сильнішим супротивником. На їхньому боці є щось, що груба сила ніколи не може перемогти – і це правда. Тож моє послання для вас, шановні лауреати, полягає в тому, щоб ви лишалися сильними й не кидали свою боротьбу. Знайте, що ми поруч з вами», – сказав він.

Демократична опозиція в Білорусі представлена Координаційною радою та ініціативою «хоробрих жінок», діячами політичного та громадянського суспільства, а саме:

  • головна кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська;
  • лауреатка Нобелівської премії, білоруська та українська письменниця Світлана Алексієвич;
  • музикантка та політична активістка, керівниця штабу знятого з виборів кандидата в президенти Віктора Бабарика Марія Колесникова;
  • політичні активістки Вероніка Цепкало та Ольга Кавалкова;
  • відеоблогер і політв'язень Сергій Тіхановський;
  • юрист правозахисного центру «Вясна» Алесь Беляцкий;
  • активіст Сергій Дилевський;
  • засновник телеграм-каналу Nexta Степан Путило;
  • політв'язень і кандидат у президенти на виборах 2010 року Микола Статкевич.

Вручення нагороди відбудеться 16 грудня, під час церемонії в Європейському парламенті.

Крім того, Європарламент 21 жовтня прийняв нові рекомендації, які вимагають всебічного перегляду відносин ЄС з Білоруссю.

Нагадаємо, комітети Європарламенту із закордонних справ та розвитку 12 жовтня обрали фіналістів премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова в 2020 році. Ними стали: демократична опозиція в Білорусі, активісти організації Guapinol та Берта Касерес у Гондурасі та Наджиб Муса Міхаєл, архієпископ міста Мосул (Ірак).

Фото: Вероніка Цепкало / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1166
Читайте також
02.09.2020 16:00
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду