У Білорусі зараз утримують 121 політв’язня

У Білорусі зараз утримують 121 політв’язня

6 Листопада 2020
995
6 Листопада 2020
15:55

У Білорусі зараз утримують 121 політв’язня

995
Правозахисні організації Білорусі закликали звільнити політв’язнів з-під варти та припинити кримінальні переслідування.
У Білорусі зараз утримують 121 політв’язня
У Білорусі зараз утримують 121 політв’язня

У Білорусі станом на 5 листопада влада утримує 121 політв’язня. Про це повідомила білоруська редакція «Радіо Свобода».

«Збори громадян мали мирний характер і не становили загрози ні національній, ні громадській безпеці. Незважаючи на це, демонстранти були атаковані спецпідрозділами МВС з непропорційним застосуванням фізичної сили, спецзасобів і зброї. Вперше в історії Білорусі по відношенню до мирних демонстрантів були застосовані гумові кулі й водомети. Особливо велику кількість пошкоджень було отримано від використання шумових гранат», – йдеться в заяві правозахисних організацій Білорусі, передає правозахисний центр «Вясна».

Крім того, 5 листопада правозахисники визнали ще 19 громадян Білорусі політичними в'язнями – їх затримали за статтями про «масові заворушення» та «групові дії, які грубо порушують громадський порядок».

Білоруські правозахисні організації в спільній заяві закликали звільнити політв’язнів з-під варти та припинити кримінальні переслідування: «Негайно звільнити всіх політичних в'язнів, а також громадян, затриманих у зв'язку з реалізацією свободи мирних зібрань в поствиборчий період і припинити політичні репресії щодо громадян країни».

Нагадаємо, з початку 2020 року Білоруська асоціація журналістів зафіксувала понад 400 випадків переслідування журналістів за їхню професійну діяльність, а саме: пошкодження і вилучення техніки, затримання, побиття, стрілянина гумовими кулями, штрафи, адміністративні арешти за «участь у мітингах» і «непокору законним вимогам міліції», кримінальні справи.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
995
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду