Тime вніс Світлану Тіхановську до переліку лідерів майбутнього

Тime вніс Світлану Тіхановську до переліку лідерів майбутнього

19 Лютого 2021
1101
19 Лютого 2021
08:25

Тime вніс Світлану Тіхановську до переліку лідерів майбутнього

1101
До «Time 100 Next» її вніс лідер опозиції Венесуели.
Тime вніс Світлану Тіхановську до переліку лідерів майбутнього
Тime вніс Світлану Тіхановську до переліку лідерів майбутнього

Американський журнал Time вніс кандидатку в президенти Білорусі, лідерку білоруської опозиції Світлана Тіхановська в «Time 100 Next», перелік молодих лідерів, які формують майбутнє.

«Світлана Тіхановська – приклад опору та гідності для всіх, хто бореться за демократію в світі. Тверда мета Тіхановської, як голосу опозиції Білорусі, полягає у забезпеченні проведення в її країні вільних та чесних виборів, звільненні всіх політичних в’язнів та вигнанців», – пише Тime.

До «Time 100 Next» її вніс лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо. Вона єдина представниця країн СНД у цьому переліку.

«Кожен із цього списку готовий входити в історію, – сказав виконавчий редактор Time та директор редакції «Time 100» Ден Максей. – І насправді багато хто вже має».

Як писав ДМ, 22 жовтня Європарламент повідомив, що лауреатом премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова в 2020 році стала опозиція Білорусі, яка представлена Координаційною радою та ініціативою «хоробрих жінок», діячами політичного та громадянського суспільства, а саме: головна кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська;лауреатка Нобелівської премії, білоруська та українська письменниця Світлана Алексієвич; музикантка та політична активістка, керівниця штабу знятого з виборів кандидата в президенти Віктора Бабарика Марія Колесникова; політичні активістки Вероніка Цепкало та Ольга Кавалкова; відеоблогер і політв'язень Сергій Тіхановський; юрист правозахисного центру «Вясна» Алесь Беляцкий; активіст Сергій Дилевський; засновник телеграм-каналу Nexta Степан Путило; політв'язень і кандидат у президенти на виборах 2010 року Микола Статкевич.

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. У різних містах країни розпочалися акції протесту, які влада жорстоко придушує.

23 вересня 2020 року Олександр Лукашенко провів свою інавгурацію та оголосив себе президентом. Результати виборів у Білорусі не визнали ЄС, США, Канада, Велика Британія, Україна. ЄС і Канада запровадили санкції проти посадовців Білорусі.

25 листопада 2020 року недержавні організації «Білорусь у фокусі», «Білоруський пресклуб», Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), «Правова ініціатива» та правозахисний центр «Вясна» презентували «Білу книгу правосуддя». Це збірка документальних свідчень про поліцейське насильство над громадянами республіки, яка складається з розповідей постраждалих. Пізніше платформа «Пресклуб Білорусі» (Press Club Belarus) запустила мультимедійний проєкт про репресії проти білоруських журналістів та незалежних медіа країни – «Пресса под прессом».

Фото: Сергій Грітс Sergei Grits / AP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду