detector.media
22.10.2020 14:35
Лауреатом премії імені Сахарова стала опозиція Білорусі
Лауреатом премії імені Сахарова стала опозиція Білорусі
Серед переможців – засновник телеграм-каналу Nexta.

Лауреатом премії  «За свободу думки» імені Андрія Сахарова в 2020 році стала опозиція Білорусі, яка представлена Координаційною радою та ініціативою «хоробрих жінок», діячами політичного та громадянського суспільства. Про це 22 жовтня повідомив Європарламент.

Лауреата обрала конференція голів Європейського парламенту, після чого президент ЄП Давід Сассолі оголосив рішення в пленарній залі Брюсселя. «Дозвольте привітати представників білоруської опозиції за їх мужність, стійкість та рішучість. Вони стояли й досі залишаються сильними перед набагато сильнішим супротивником. На їхньому боці є щось, що груба сила ніколи не може перемогти – і це правда. Тож моє послання для вас, шановні лауреати, полягає в тому, щоб ви лишалися сильними й не кидали свою боротьбу. Знайте, що ми поруч з вами», – сказав він.

Демократична опозиція в Білорусі представлена Координаційною радою та ініціативою «хоробрих жінок», діячами політичного та громадянського суспільства, а саме:

Вручення нагороди відбудеться 16 грудня, під час церемонії в Європейському парламенті.

Крім того, Європарламент 21 жовтня прийняв нові рекомендації, які вимагають всебічного перегляду відносин ЄС з Білоруссю.

Нагадаємо, комітети Європарламенту із закордонних справ та розвитку 12 жовтня обрали фіналістів премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова в 2020 році. Ними стали: демократична опозиція в Білорусі, активісти організації Guapinol та Берта Касерес у Гондурасі та Наджиб Муса Міхаєл, архієпископ міста Мосул (Ірак).

Фото: Вероніка Цепкало / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY