Голова Нацполіції каже, що в справі про прослуховування квартири Ткача є нові подробиці

Голова Нацполіції каже, що в справі про прослуховування квартири Ткача є нові подробиці

5 Жовтня 2020
1687

Голова Нацполіції каже, що в справі про прослуховування квартири Ткача є нові подробиці

1687
Заяви журналіста про неефективність поліції пан Клименко коментувати відмовився.
Голова Нацполіції каже, що в справі про прослуховування квартири Ткача є нові подробиці
Голова Нацполіції каже, що в справі про прослуховування квартири Ткача є нові подробиці

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що в справі щодо можливого прослуховування квартири журналіста програми «Схеми: корупція в деталях» Михайла Ткача є нові подробиці. Про це він сказав в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Подробиці є, але слідство ще триває і я не маю права їх розголошувати», – сказав пан Клименко.

Він також нагадав, що правоохоронці розкрили справу про підпал авто програми «Схеми» в Броварах. «Я вважаю, що там ми спрацювали професійно, швидко та ефективно», – додав голова Нацполіції.

Заяви пана Ткача про неефективність поліції він коментувати відмовився.

Нагадаємо, журналіст Михайло Ткач повідомив про виявлення вдома «ознак прослуховуючого пристрою» вранці 8 серпня. Він живе на останньому поверсі багатоквартирного будинку, у себе в стелі журналіст виявив отвір глибиною близько 60 см, який вів на горище, до якого є вільний доступ з кількох під'їздів. Журналісти «Схем» вирішили самотужки охороняти горище, щоб не зникли можливі докази «прослушки».

Поліція відкрила справу про порушення недоторканності приватного життя Михайла Ткача. Головна редакторка проєкту «Схеми: корупція в деталях» Наталка Седлецька розповіла, що експерти Нацполіції шукали сліди «прослушки» в будинку журналіста-розслідувача Михайла Ткача лише за допомогою «підручних» засобів та без спецтехніки. Вісім фахівців підтвердили, що в квартирі Ткача хотіли встановити «прослушку». Водночас думки експертів розходяться в тому, чи пристрій вже встигли прибрати, чи його ще не встигли встановити.

Станом на ввечір 9 серпня Національна поліція не підтвердила та не спростувала фактів прослуховування або підготовки до прослуховування в оселі журналіста, а також не перевірила його житло спеціальною технікою на предмет обладнання для прослуховування. 11 серпня Михайло Ткач подав до прокуратури скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції України

13 серпня Нацполіція повідомила, що після заяви журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача про ймовірне стеження 8 серпня відкрила ще одне кримінальне провадження за статтею щодо незаконного обігу та використання прихованих записувальних пристроїв. 17 серпня поліція провела слідчий експеримент, але квартиру журналіста так і не перевірили спецтехнікою.

12 вересня пан Ткача повідомив, що на його горищі, яке було опечатане в рамках кримінальної справи про ймовірне прослуховування, невідомі зірвали «пломби»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1687
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду