Поліція досі не підтвердила та не спростувала інформацію про «прослушку» в Ткача

Поліція досі не підтвердила та не спростувала інформацію про «прослушку» в Ткача

10 Серпня 2020
1410

Поліція досі не підтвердила та не спростувала інформацію про «прослушку» в Ткача

1410
Правоохоронці досі не перевірили оселю журналіста «Схем» спецтехнікою.
Поліція досі не підтвердила та не спростувала інформацію про «прослушку» в Ткача
Поліція досі не підтвердила та не спростувала інформацію про «прослушку» в Ткача

Журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач ввечері 9 серпня повідомив, що Національна поліція не підтвердила та не спростувала фактів прослуховування або підготовки до прослуховування в його оселі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Скоро дві доби як у стелі моєї оселі було виявлено отвір глибиною 60 сантиметрів. Зі сторони горища виявлено в цьому ж місці ще три отвори. На відео всі дії які змогла вчинити поліція після відкриття кримінального провадження. Збереження можливих доказів прослуховування мого житла поліція гарантувала скотчем, заклеївши їм чотири люки в чотирьох під‘їздах які ведуть на дах», – розповів журналіст.

Як повідомлять «Схеми», правоохоронці досі не перевірили оселю журналіста спеціальною технікою на предмет обладнання для прослуховування.

«У місці на стелі, де він виявив підозрілий отвір, розташоване горище. На підлозі горища, заваленій уламками старого шиферу та сміттям – ми звернули увагу на пляму з білого матеріалу, який візуально відрізняється від іншого покриття і видається свіжішим. Вона була саме в тому місці – де дірка у стелі. Цю єдину групу, яка приїжджала – довелось буквально вмовляти подивитися, що під цим шаром – це ускладнювалось тим, що вони були технічно не підготовленими», – йдеться в повідомленні.

Слідчий знайшов під «білим матеріалом» отвір, у якому виявив шматок вати. Після цього він вирішив завершити огляд. Адвокат журналіста, своєю черго, наполіг, щоб правоохоронці зняли весь шар цього матеріалу.

«Виявилось, що там такий отвір не один, а три. Усі однакового діаметру, у кожному – шматок вати. У всі три отвори дріт опустився доволі глибоко – але не "показувався" у стелі кухні, а схоже "загинався" у порожнині між перекриттям. У отвори на горищі один за одним почали лити воду – і вона почала протікати з отвору в стелі Михайла», – розповіли «Схеми».

Нагадаємо, журналіст Михайло Ткач повідомив про виявлення вдома «ознак прослуховуючого пристрою» вранці 8 серпня. Він живе на останньому поверсі багатоквартирного будинку, у себе в стелі журналіст виявив отвір глибиною близько 60 см, який вів на горище, до якого є вільний доступ з кількох під'їздів. Журналісти «Схем» вирішили самотужки охороняти горище, щоб не зникли можливі докази «прослушки». Поліція відкрила справу про порушення недоторканности приватного життя Михайла Ткача. Головна редакторка проєкту «Схеми: корупція в деталях» Наталка Седлецька розповіла, що експерти Нацполіції шукали сліди «прослушки» в будинку журналіста-розслідувача Михайла Ткача лише за допомогою «підручних» засобів та без спецтехніки.

Журналісти та Медіарух вимагають розслідувати справу про прослуховування квартири Михайла Ткача.

Фото: Наталія Седлецька / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1410
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду