Михайло Ткач поскаржився прокуратурі на бездіяльність поліції в справі про «прослушку»

Михайло Ткач поскаржився прокуратурі на бездіяльність поліції в справі про «прослушку»

11 Серпня 2020
1708

Михайло Ткач поскаржився прокуратурі на бездіяльність поліції в справі про «прослушку»

1708
З 10 серпня слідчий у справі перестав виходити на зв’язок.
Михайло Ткач поскаржився прокуратурі на бездіяльність поліції в справі про «прослушку»
Михайло Ткач поскаржився прокуратурі на бездіяльність поліції в справі про «прослушку»

Журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач 11 серпня подав до прокуратури скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції України в кримінальному провадженні про порушення недоторканості його життя. Про це повідомив адвокат журналіста Анатолій Попов, який подав від імені пана Ткача скаргу до Київської міської прокуратури №10, передає «Радіо Свобода».

«Вже протягом чотирьох днів з 8 серпня, коли Михайло Ткач виявив ознаки встановлення пристрою для прослуховування – отвір у стелі квартири – призначені слідчі так і не вжили заходів для перевірки помешкання спеціальною технікою для виявлення такого обладнання. Попри те, що журналіст "Схем" під час проведення огляду помешкання неодноразово звертав увагу слідчого у справі на необхідність такої перевірки», – розповів адвокат та додав, що правоохоронці не забезпечили охорону горища.

За його словами, слідчий Сергій Хоморецький обіцяв, що спецогляд проведуть ввечері 8 серпня. Згодом перевірку перенесли на наступний день. Однак 9 серпня слідчий повідомив, що в Міністерства внутрішніх справ немає потрібного обладнання, тому «вирішується питання про залучення Служби безпеки України». Натомість 10 серпня слідчий перестав виходити на зв’язок.

Нагадаємо, журналіст Михайло Ткач повідомив про виявлення вдома «ознак прослуховуючого пристрою» вранці 8 серпня. Він живе на останньому поверсі багатоквартирного будинку, у себе в стелі журналіст виявив отвір глибиною близько 60 см, який вів на горище, до якого є вільний доступ з кількох під'їздів. Журналісти «Схем» вирішили самотужки охороняти горище, щоб не зникли можливі докази «прослушки». Поліція відкрила справу про порушення недоторканности приватного життя Михайла Ткача. Головна редакторка проєкту «Схеми: корупція в деталях» Наталка Седлецька розповіла, що експерти Нацполіції шукали сліди «прослушки» в будинку журналіста-розслідувача Михайла Ткача лише за допомогою «підручних» засобів та без спецтехніки.

Станом на ввечір 9 серпня Національна поліція не підтвердила та не спростувала фактів прослуховування або підготовки до прослуховування в оселі журналіста, а також не перевірила його житло спеціальною технікою на предмет обладнання для прослуховування.

Журналісти та Медіарух вимагають розслідувати справу про прослуховування квартири Михайла Ткача.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1708
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду